Tabita _

4

Bucataras
grozav

Bucataras din 16.02.2013

RETETE252
PRIETENI335
Retete / Mancaruri cu carne

Gulas de porc cu legume

In Porc la 13 Mar 2019

Mai intai se spala carnea si se taie bucatele. Cepele se curata, se spala si se toaca. Intr-o oala se pune putin ulei la incins si se adauga carnea, iar apoi ceapa. Se lasa sa se rumeneasca putin carnea, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit aproximativ 45-60 min sau pana cand...

Linte cu pui

In Pui la 6 Feb 2019

Carnea de pui se spala si se portioneaza in cubulete potrivite. Se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt. Se curata morcovul si se taie rondele. Se pune putin ulei la incins si se adauga carnea de pui. Cand s-a patruns putin, se adauga legumele: morcovul, ceapa, usturoiul. Se...

Chiftelute marinate in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 30 Ian 2019

Mai intai am pregatit chiftelutele. Am curatat ceapa si usturoiul si le-am tocat marunt. Am pus la inmuiat cateva secunde bucatile de paine in lapte. Apoi le-am stors putin. Am amestecat toate ingredientele pentru chiftele. Am format chiftelutele si le-am pus intr-o tigaie cu putin...

Copanele cu bambus la cuptor

In Pui la 16 Mar 2016

Mai intai se pregateste carnea. Se decongeleaza, se spala si se freaca cu sare si piper, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent.  Se adauga apoi bambusul scurs de apa, apoi morcovii dati pe razatoarea mica si cateii de usturoi. Apoi uleiul de masline, condimentele si putina apa. Se...

Piept de pui cu legume la cuptor

In Pui la 20 Feb 2016

Se curata si se toaca ceapa si usturoiul, iar ghimbirul se rade. Intr-un vas termorezistent se pune pieptul de pui, legumele si condimentele. Se poate pune si putin ulei de masline.  Se adauga si apa. Se acopera vasul cu un capac sau cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul...

Varza cu costita afumata

In Mancaruri cu carne la 30 Sep 2014

Se toaca varza si ceapa. Se taie carnea in bucati potrivite. Se seteaza aparatul pe functia Fry aproximativ 10 minute. Se adauga ceapa si carnea.  Dupa finalizarea programului, se adauga varza, condimentele si putina apa si se seteaza pe functia Stew aprox 1 ora. Se serveste cu...

Mancare de ciuperci cu cabanos

In Mancaruri cu carne la 30 Sep 2014

Ceapa se toaca.Cabanosul se taie feli. Ciupercile se curata de pielita. Se curata si usturoiul. Se pune putin ulei in vasul aparatului si se seteaza functia Fry pe aprox 15 minute. Cand s-a incins uleiul se adauga ceapa si cabanosul. Dupa terminarea programului, se pun ciupercile si...

Mancare de linte cu costita afumata - Multicooker

In Mancaruri cu carne la 25 Sep 2014

Se portioneaza carnea. Se curata si se taie telina "cuburi". Se adauga putin ulei in vasul aparatului, se seteaza pe functia Fry cam 15 minute. Cand uleiul s-a incins, se adauga carnea si dupa cateva minute telina. Se adauga putina apa si se seteaza functia Stew pentru 30 de...

Snitele picante din piept de pui

In Pui la 26 Mar 2014

Se spala carnea. Se portioneaza in felii subtiri. Se presara sare. Rosia se descojeste. Se da prin robot. Se curata usturoiul. Se piseaza si se amesteca cu sare, piper, ghimbir, ienibahar, ulei si cu rosia. Se bat ouale, se presara putina sare si 3/4 din faina si se amesteca bine....

Pilaf cu legume si carnati

In Mancaruri cu carne la 22 Mar 2014

 Orezul se pune intr-un vas cu apa.  Ceapa se toaca, carnatii se taie rondele si se pun in tigaie (cratita) in ulei si se lasa pana cand ceapa se inmoaie putin si devine translucida.  Se adauga legumele. Se lasa 5-10 minute, apoi se adauga apa si se lasa pana cand legumele...

Cartofi piure cu snitel cu susan

In Mancaruri cu carne la 2 Noi 2013

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurge apa, se adauga laptele cald si se paseaza pana rezulta un piure. Feliile de snitel se bat usor pe ambele parti cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper....

Carne de porc cu spätzle (galuscute din faina) si cartofi

In Porc la 16 Iun 2013

Carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se pune in ulei incins pana devine sticloasa. Se adauga carnea si se prajeste cateva minute pe ambele parti la foc mare. Se stinge cu bere. Se adauga sare, piper, condimente. Se acopera cu apa...

Gulas de porc cu rosii

In Porc la 14 Iun 2013

Carnea se spala, se portioneaza si se sterge. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se taie bucatele daca e cazul. Usturoiul se piseaza. Carnea se pune in putin ulei incins, intr-o cratita. Se lasa cateva minute pe fiecare parte. Se adauga ceapa si se lasa sa se...

Briose din carne tocata

In Mancaruri cu carne la 12 Iun 2013

Ceapa se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Usturoiul se piseaza. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie la incins. Se adauga ceapa, morcovul, usturoiul si oregano/cimbru si se calesc cateva minute. Se da tigaia la o parte si se lasa sa se raceasca. Se incinge cuptorul la...

Cartofi cu carne la cuptor

In Porc la 6 Iun 2013

Cartofii se curata, se curata sin se taie in bucati medii. Ceapa se curata si se taie solzisori. Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu piper, boia si chimen. Carnea si ceapa se amesteca si se preseaza bine cu mainile. Se amesteca cu cartofii, se adauga ulei si...

Costita cu fasole

In Porc la 1 Iun 2013

Costita se spala, se portioneaza si se pune intr-o oala la fiert. Se adauga sare. Se scurge apa din conserva cu fasole si se clateste fasolea pana cand apa devine limpede. Cand carnea este aproape gata se adauga fasolea si se mai lasa 10-15 minute. Ceapa si morcovii se curata si se...

Mazare cu carne de vita si cartofi

In Vita la 1 Iun 2013

Se curata legumele de coaja Ceapa se toaca, carofii se taie cubulete mici, 1 morcov se taie rondele subtiri, ceilalti morcovi se dau pe razatoarea mica.  Se scurge apa din conserve si se clateste mazarea pana ce apa devine clara. Intr-o oala se pune untul sau uleiul la incins se adauga...

Pui intreg din supa aromat la cuptor

In Pui la 19 Mai 2013

Usturoiul se curata, se zdrobeste si se amesteca cu uleiul de masline, semintele de chimen, sare si piper. Puiul se unge cu amestecul aromat pe deasupra si pe sub piele. Intr-o tava sau intr-un vas termorezistent se pune supa si apoi puiul. Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu...

Paste cu varza si carne

In Porc la 10 Mai 2013

Se pun la fiert pastele in apa clocotita cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Carnea se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence si se pune in uleiul incins sa se patrunda putin, 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte. Apoi se adauga 2 cesti cu apa se...

Chiftele cu susan

In Mancaruri cu carne la 28 Apr 2013

Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se amesteca cu miezul de paine, carnea si condimentele. (Se poate adauga un ou la acest amestec, eu nu am mai pus.) Se bat ouale si se pun intr-un bol. Se formeaza chiftelele si se trec prin ou, pesmet si iar ou si susan. Apoi se pun in uleiul...

Gulas de porc cu legume la wok si orez

In Porc la 28 Apr 2013

Se pun legumele in wok, eventual cu putin ulei. Se lasa cateva minute sa se soteze. Apoi se adauga apa calda peste ele cat sa le acopere. Se zdrobeste usturoiul, se da pe razatoarea mica ghimbirul curatat de coaja si se adauga spre final.  Carnea se portioneaza in fasii de cca 2 cm. Se...

Pulpe de pui intregi cu cartofi natur

In Pui la 28 Apr 2013

Se incinge cuptorul la 190°C. Se da pe razatoarea mica ghimbirul. Se toaca marunt usturoiul sau se piseaza. Se stoarce lamaia. Toate acestea se pun intr-un bol si se adauga verdeturile, condimentele si uleiul de masline. Pulpele de pui se aseaza intr-o tava sau intr-un vas...

Gulas de porc cu fasole galbena pastai

In Porc la 27 Apr 2013

Se toaca ceapa si se caleste putin pana devine sticloasa. Apoi se adauga apa, fasolea si putina vegeta. Cand fasolea este aproape gata se adauga pasta de tomate.  La final se adauga usturoiul tocat marunt si verdeturile. Apoi se stinge focul. Separat carnea se taie bucatele...

Piept de pui cu fenicul la cuptor

In Pui la 11 Apr 2013

Se prajeste carnea pana isi schimba culoarea si se rumeneste putin. Apoi se scoate si se pune in tava. Se taie feniculul in sferturi si se pune la prajit putin pana se inmoaie usor Apoi se pune pe langa carnea din tava. Se condimenteaza. Se da la cuptor aproximativ 30-45 de minute. Se...

Piept de pui cu bambus

In Pui la 11 Apr 2013

Se soteaza carnea pana se rumeneste putin. Se scoate carnea si se adauga usturoiul tocat, ardeiul taiat fideluta si bambusul, se calesc pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si se  adauga supa sau apa + vegeta calda. Se fierbe pana scade apa. Se poate adauga putin sos pentru...

Ficat de porc neinecacios cu sos

In Ficat la 24 Mar 2013

Se portioneaza ficatul de porc, de preferat bucatele mai mici ca sa se patrunda si sa se faca mai repede. Se pun bucatile de ficat in lapte si se lasa minim 30 de minute. Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga bucatile de ficat. Se prajeste ficatul pe ambele parti cam 5 minute...

Gulas de vita cu piure pufos de cartofi si morcovi

In Vita la 22 Mar 2013

Am inceput cu piureul, se poate incepe cu gulasul sau le faceti in paralel. Am pus la fiert in apa cu sare cartofii si morvovii. I-am descojit cand erau inca calzi.I-am zdrobit. Am incalzit laptele si l-am pus fierbinte.Am amestecat bine. Carnea am spalat-o, am sters-o, am...

Ciulama de porc cu mamaliga

In Porc la 18 Mar 2013

Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se incinge tigaia si se pun cateva picaturi de ulei. Se pune carnea in tigaie la foc mic si se amesteca din cand in cand pana cand scade sosul propriu. Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si apa doar cat...

Chiftele la cuptor

In Mancaruri cu carne la 16 Mar 2013

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se taie marunt ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, pesmetul, sarea, piperul, delicatul si oul batut. Se unge o tava cu putin ulei de masline. Se formeaza chiftele si se aseaza in tava. Se dau la cuptor pentru 15-20 de minute,...

Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor

In Pui la 14 Mar 2013

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se spala puiul si se strege cu un servetel. Se taie marunt un catel de usturoi. Se stoarce zeama de la lamai. Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica. Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul,...

Afisate 1 - 30 din 35 retete    

Postari recente

publicat la 28.09.2019

Aperitiv cu ton

publicat la 07.04.2019

Primavara prin Viena

publicat la 07.04.2019

Flori din gradina mea

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Fii optimistă. Dacă viaţa îţi oferă lămâi, cere şi un Martini!

 
 
 

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro