anomisana

1

Bucataras
incepator

Brasov

Bucataras din 02.06.2010

RETETE88
PRIETENI81
Retete / Dulciuri

Briose de post, cu arome de sarbatori

In Prajituri la 27 Noi 2013

Ingredientele se adauga intr-un bol, in ordinea indicata mai sus si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna in forme de briose si se coc. Dupa copt, le decorati dupa imaginatie.

Clatite americane sau pancakes

In Dulciuri la 11 Aug 2013

Se bat ouale cu mierea si mascarpone, se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi se adauga laptele si se omogenizeaza. Iese o compozotie mai groasa decat la clatitele obisnuite. Se kasa 15 minute la odihnit. Se toarna cu lingura in tigaia de teflon, fara sa ungeti cu ulei si se coc pe...

Buchet de trandafiri

In Torturi la 16 Sep 2012

Blatul este un pandispan simplu, in care am inlocuit faina de grau cu faina de curand descoperita, faina de orez. In plus, singura aroma pusa a fost coaja rasa de lamaie. Albusurile batute spuma tare le-am batut cu zaharul, pana s-au facut ca o bezea. Am adaugat rand pe rand galbenusurile,...

Inghetata Big Milk cu straciatella

In Dulciuri la 29 Aug 2012

Albusurile le-am batut spuma tare, apoi am adaugat zaharul pudra si am batut pana s-a facut tare ca la bezea. In alt vas am batut frisca pana s-a intarit. Peste crema de albus am adaugat intai smantana grasa, apoi smantana pentru gatit si laptele, omogenizand dupa fiecare. Am turnat...

Inghetata de banane

In Dulciuri la 25 Aug 2012

Bananele curatate, impreuna cu sucul de lamaie si laptele condensat le-am pasat cu ajutorul blenderului. Frisca am batut-o spuma cu mixerul. Am turnat crema de banane peste frisca si am omogenizat, apoi am last cateva ore la congelator. Simplu si foarte aromat.

Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash

In Torturi la 12 Aug 2012

Blat Am topit ciocolata la microunde, apoi am adaugat untul moale, la temperatura camerei si am omogenizat.  In alt bol, mai mare, am amestecat zaharul, faina, cacaoa si bicarbonatul sau mai bine zis ingredientele uscate. Peste ele am adaugat ciocolata topita cu unt, dar dupa ce s-a...

Inghetata de morcovi

In Dulciuri la 9 Aug 2012

Galbenusurile cu 100 g zahar le-am mixat bine la bain-marie, pana s-au albit si au capatat consistenta, le-am adaugat smantana de gatit si am mai lasat pe foc vreo 2 minute, apoi le-am lasat sa se raceasca. Morcovii curatati i-am taiat felii si i-am fiert 20 de minute in aburi, apoi i-am pasat...

Inghetata cu nuca de cocos

In Dulciuri la 2 Aug 2012

Am incalzit laptele cu 60 g razatura de cocos, apoi l-am racit. Am adaugat ouale si o parte de zahar, le-am omogenizat si le-am pus pe foc pana am obtinut o crema de consistenta smantanii. Smantana am batut-o putin cu cateva linguri de zahar. Frisca am batut-o spuma, dar nu prea tare. In crema de...

Inghetata cu rom si stafide

In Dulciuri la 2 Aug 2012

Albusul l-am batut spuma densa cu jumatate de zahar si esenta de rom. Smantana am batut-o bine cu cealalta jumatate de zahar, apoi am ad[ugat laptele si am omogenizat. Frisca am batut-o spuma tare. Am turnat smantana peste spuma de ou, am omogenizat bine, apoi am turnat compozitia peste frisca...

Îngheţată cu iaurt şi piersici

In Dulciuri la 8 Iul 2012

Piersicile tăiate cuburi şi cele 2 linguri de suc din compot se pasează în blender. Se adaugă iaurtul şi 200 g frişcă lichidă şi se omogenizează. Se toarnă într-un bol, peste 200 g frişcă bătută spumă şi se amestecă uşor până se omogenizează compoziţia. Se...

Tort cu cremă de brânză de vaci

In Torturi la 24 Iun 2012

Pentru blat am pasat mai întâi căpşunile în blender. Într-un bol încăpător am bătut bine ouăle, apoi am adăugat zahărul, continuând să mixez până s-a încorporat şi aproape topit zahărul. Am adăugat piureul de căpşune, apoi uleiul,...

Prăjitură caramel

In Prajituri la 10 Iun 2012

BLAT Este reţeta clasică de pandişpan cu ouă, la care se adaugă jumătate cantitate de zahăr şi jumătate cantitate de făină. Mie îmi place să înlocuiesc o parte de făină cu amidon, pentru o textură mai fină, dar asta e alegerea fiecăruia. De data asta, în loc...

Plastilină de ciocolată

In Dulciuri la 14 Mai 2012

Ciocolata ruptă bucăţele se pune într-un castron şi se adauga 40 g miere. Castronul se pune pe aragaz, deasupra unui vas cu apă fierbinte (bain marie), dar să nu atinga apa din vas. Se lasă pe foc până se topeşte ciocolata, timp în care se amestecă să se omogenizeze....

Clătite cu mere, stafide şi sos de fructe de pădure

In Dulciuri la 8 Apr 2012

Am început prin a pune stafidele la înmuiat în lichior de scorţişoară. Pentru aluatul de clătite am bătut ouăle bine, am adăugat zahărul iar apoi am adăugat în etape făina şi laptele. La sfărşit am adăugat untul topit şi răcit. Am lăsat aluatul să se...

Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie

In Torturi la 7 Feb 2012

Mai întîi am făcut crema ganash din 200 gr ciocolată albă mărunţită şi topită în 200 ml frişcă lichidă. Am lăsat-o să se răcească bine, apoi am mixat-o până am obţinut o spumă fină.  Pentru crema de lămâie am stors mai întâi 4...

Tort Mikey Mouse cu cremă diplomat de vişine şi banane

In Torturi la 7 Feb 2012

Pentru jeleu şi crema de vişine am dezgheţat vişinele şi le-am scos sâmburii, apoi le-am pus la fiert  într-un sirop făcut din 250 ml suc de vişine, la care am adăugat vreo 100 gr zahăr. Le-am fiert câteva clocote, apoi le-am pasat la blender. Am împărţit...

Pere în sos de vin roşu

In Dulciuri la 3 Feb 2012

Mai întâi, cum ar spune Costel, soţul Inei, deschidem sticla de vin şi ne punem un pahar din care tot gustăm pe tot parcursul preparării reţetei. Am curăţat perele de coajă şi le-am scufundat în apă amestecată cu sucul de lămâie. Am văzut pe TLC că asta le...

Tort cub de lapte acoperit cu pastă marshmallow pentru moţ

In Torturi la 22 Ian 2012

Pentru cremă am păstrat 150 ml lapte iar pe restul l-am pus la fiert cu ciocolata albă, mărunţită. Între timp am amestecat cele 4 linguri de zahăr cu amidon şi laptele păstrat, iar când laptele a dat în fiert, am turnat amestecul cu amidon şi am amestecat continuu,...

Tort diplomat cu kiwi

In Torturi la 14 Ian 2012

Pentru crema diplomat am curăţat mai întâi fructele de kiwi şi le-am tăiat felii, apoi am decupat câteva steluţe pentru decor. Restul le-am tăiat cubuleţe. Am amestecat iaurtul cu zahărul şi cu esenţa de portocale până s-a topit zahărul, apoi am adăugat...

Cremsnit

In Prajituri la 11 Ian 2012

Se amestecă zahărul cu amidonul, apoi se amestecă cu uăle bătute bine şi cu puţin lapte. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală care nu lipeşte, cu un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă compoziţia cu ouă şi se amestecă mereu, până se...

Fursecuri cu untură

In Prajituri la 11 Ian 2012

Am pornit de la faptul că aveam în casă 175 gr unt şi m-am gândit să pun cantitate egale de untură. Apoi mi-am amintit că mama punea şi iaurt, aşa că am pus cantitate egală, adica 175 gr. Mai întâi am pus într-o ceaşcă cubul de drojdie sfărâmat...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 10 Ian 2012

Se topeşte untul în cuptorul cu microunde şi se lasă puţin să se răcească. Între timp, se amestecă laptele praf cu zahărul şi 100 gr nucă de cocos, se adăugă zahărul vanilat, untul topit dar rece, iar la sfârşit foaia de napoltană sfărâmată. Se...

Tort Diplomat acoperit cu pastă marshmallow

In Torturi la 8 Ian 2012

Se prepară budinca urmând instrucţiunile de pe plic, dar cu 400 ml lapte. Se lasă să se răcească, dar se acoperă cu folie alimentară, să nu facă pojghiţă.Se pune gelatina la înmuiat cu puţină apă, ananasul la scurs într-o sită şi  între timp,...

Tort cu cremă de cafea

In Torturi la 30 Dec 2011

Pentru blat separăm albuşurile de gălbenuşuri, topim crema de ciocolată puţin în cuptorul cu microunde cât să fie lichidă, apoi o amestecăm cu gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Adăugăm amidonul amestecat cu praf de copt, apoi albuşurile bătute spumă, migdalele...

Tort cu ciocolată în 3 culori

In Torturi la 30 Dec 2011

Pentru blat separăm albuşurile de gălbenuşuri, topim crema de ciocolată puţin în cuptorul cu microunde cât să fie lichidă, apoi o amestecăm cu gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Adăugăm amidonul amestecat cu praf de copt, apoi albuşurile bătute spumă, migdalele...

Tort cu cremă de ciocolată şi portocale

In Torturi la 21 Dec 2011

Pentru blat se separă albuşurile de gălbenuşuri, apoi se bat albuşurile cu zahăr, spumă tare. Separat se bat bine gălbenuşurile, peste care se toarnă ciocolata topită cu untul, dar numai după ce s-a răcorit puţin. Se adaugă compoziţia de ciocolată peste albuşuri, iar la...

Tort de ciocolată

In Torturi la 23 Oct 2011

Mai întâi am aprins cuptorul să se încălzească. Am separat albuşurile de gălbenuşuri, apoi am încălzit crema de ciocolată la microunde, cât să devină fluidă şi am amestecat-o cu gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Albuşurile bătute spumă le-am...

Tort cu cremă de lămâie acoperit cu ganash de ciocolată albă

In Torturi la 11 Sep 2011

CREMA GANASH Am început cu crema ganash, pe care am preparat-o seara, pentru că are nevoie să stea la rece câteva ore. Ciocolata albă cât mai mărunţită, am pus-o pe foc împreună cu frişca lichidă, să se încăzească până la topirea ciocolatei,...

Prăjitură cu foi şi cremă de vanilie

In Prajituri la 10 Sep 2011

FOI Am amestecat sarea, zahărul, untul topit şi răcit şi vanilia. Separat am amestecat faină cu praf de copt şi le-am adăugat în ploaie în compoziţia de unt cu zahăr. Am continuat să adaug făină în alternanţă cu lapte, amestecând foarte bine. Separat am...

Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios

In Prajituri la 4 Sep 2011

L-am rugat pe soţul meu să cumpere prunele, să le spele şi să le scoată sâmburii. Eu le-am aşezat frumos intr-un vas de sticlă termorezistentă, apoi le-am presărat cu puţin zahăr şi scorţişoară. Am făcut aluat sfărâmicios din făină, zahăr şi unt, apoi l-am...

Afisate 1 - 30 din 42 retete    

Postari recente

publicat la 15.11.2015

Curcan cu orez aromat

publicat la 27.11.2013

Pui colonial

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]