Fisticul, mai mult decat o gustare

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 12 Feb 2012, 10:49

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Fisticul, mai mult decat o gustare

 

Scade riscul bolilor de inima

Pe langa placerea rontairii, fisticul imbina utilul si placutul. Contine peste 30 de nutrienti, printre care fosfor (care fixeaza calciul in oase, previne bolile de vedere, in special degenerare maculara), contine potasiu (care scade tensiunea, previne bolile grave de inima cauzate de hipertensiune). La acestea se adauga grasimi sanatoase, monesaturate, care grabesc satietatea impreuna cu proteinele vegetale si scad riscul de boli de inima. Tot acestea, se mobilizeaza si creaza un scut impotriva cheagurilor de sange, scad colesterolul, scad riscul bolilor cauzate de un nivel prea mare de colesterol. Consumat cu masura, circa 18 grame de 4 ori pe saptamana, absoarbe depozitele de grasimi din organism, mai ales daca se potenteaza rolul acestuia in dieta. Cu alte cuvinte, poate deveni ingredientul-secret al unei diete de slabire, realmente eficienta.

Previne cancerul

Nu este doar o mini gustare, este si un remediu natural pentru cancer gratie antioxidantilor care previn stresul oxidativ, dar si bolile de inima. Din punct de vedere al numarului de antioxidanti, fisticul se poate lauda cu cel mai mare procent, raportat la celelalte seminte si nuci.

Gustari exotice

Daca va doriti gustari speciale, cu iz exotic, puteti incerca: iaurt cu fistic maruntit, briose cu fistic, wafe cu fistic, fulgi de ovaz cu fistic, clatite cu aceleasi mici nuci, , fistic, sau, de ce nu, putina frisca gatita in casa, amesteca cu…fistic. Variantele nu se opresc aici, puteti prepara un amestec deosebit din crema de branza si fistic, pe care sa o intindeti pe biscuiti din faina integrala sau pe paine, craandu-va mici sandvisuri delicioase. De asemenea, daca talentul va recomanda ca si bucatari, puteti incerca painea cu fistic. Sau, puteti consuma fisicul asa, prajit dar fara sare, bun si pentru veganistii infocati, dar si pentru aceia care nu pot spune ADIO carnii.

 

 

sursa foto: arhiva personala

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!