Interviurile Bucataras: Adasev

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 5 Dec 2011, 00:10

Articol pe placul a 26 bucatarasi
comenteaza

Adina este alaturi de noi din iulie 2010. O prezenta foarte placuta, viseaza la o casuta mica si ar vrea sa ajute copiii autisti. Sa o cunoastem in rindurile de mai jos ...

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Cine sunt eu? Numele meu de fapt este Adina Severin (nascuta Galis), m-am nascut intr-un satut mic si dragut de langa Cluj, si totusi in jud. Salaj ( pe 12 feb, 1975...sunt deja batranica...)...am terminat liceul in Huedin si am plecat apoi in Cluj pt a continua studiile...le-am terminat abia in 2007...dupa o pauza intelectuala sa spun asa, de vreo 10 ani, am ajuns si la facultate,  am terminat deci in 2007 si Facultatea de Pedagogie , in cadrul UBB Cluj. A, sa nu uit, in tot acest timp am muncit in cadrul DGASPC Cluj, la un centru de plasament ca educatoare , iar in ultimii doi ani ca sef de modul,( din 1996 pana in 2007). Am plecat din tara in Italia la sfirsitul lui 2007, si de atunci traiesc aici... Sunt casatorita si am 2 copilasi deosebiti, Alexandru si Bianca. Cam asta am facut eu in ultimii 2 ani..

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Sunt sociabila si de incredere, lumea se poate baza pe mine macar pt sustinere si un sfat bun, daca nu pt altceva...am un suflet caritabil, zic eu , ...si-mi place sa fiu intotdeauna eu, nu-mi place sa ma prefac si sa umblu cu linguseli.


3. Principalul tau defect? 

Ei, aici e mai greu sa recunosc ca am si defecte....dar sunt , normal, ca la orice persoana. Pai...mi se spune uneori ca sunt incapatanata, ca tin mereu sa am ultimul cuvant...mi s-a mai spus, in timp ce munceam , in perioada cat am fost sef de modul ca as fi rea uneori...poate persoanele cu care munceam asa ma vedeau, pt ca eram dura in munca, dar corecta. Nu am nedreptatit pe nimeni , dar am tinut mereu la corectitudine, si asta probabil s-a vazut ca rautate...

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Planuri... Daca ma intrebai acum 10 ani, as fi spus ca vreau o familie, copii... Acum...stii, in lumea asta rea si pe criza asta e greu sa-ti faci planuri... totusi eu am un vis , dar cu siguranta va ramane doar un vis, pt ca necesita mari resurse materiale: as vrea sa ma intorc acasa, sa-mi fac si eu masterul in psihopedagogie speciala si sa-mi deschid un cabinet psihoterapeutic pentru copiii cu autism... Am lucrat cativa ani cu copii cu probleme, multi cu autism... a fost o experienta extraordinara , mult mai fascinanta decat munca cu copiii normali... As vrea atat de mult sa ajut acesti copii care au avut ghinionul sa se nasca sub o stea mai putin norocoasa... In alta ordine de idei, as mai vrea sa pot sa calatoresc in lume, sa vad macar cateva din frumusetile ei si indeosebi cateva locuri care mi-au ramas la suflet: piramidele din Egipt, Marele zid chinezesc, turnul Effel, Taj Mahal-ul, ramasitele culturii incase de la Machu Pichu si nu in ultimul rand frumoasa Spania ( Italia iese din schema, ca am vazut-o deja...)

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :-))

Nu stiam , cu siguranta....pai uite asa: intr-o zi cautam pe net ceva retete, nu mai stiu exact ce, si un link m-a trimis pe bucataras... Mi-a placut formatul, mi-a placut ce am vazut acolo si din instinct mi-am facut si eu cont. Am fost foarte incantata ca pot sa postez si eu retete...si de acolo a inceput tot. Si te rog sa ma crezi ca in prezent nu sunt inscrisa pe nici un alt site culinar , nici nu intentionez...imi place prea mult ceea ce gasesc aici si imi e de ajuns.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Pai, de dimineata eu deschid laptopul, apoi mess-ul si din instinct intru pe bucataras.ro si ramane deschis aici pana seara tarziu...chiar daca nu am nimic de postat , imi place sa mai arunc cate o privire, sa vad cine ce a mai gatit, ce se intampla pe-acolo...gatesc si stau pe bucuatars in acelasi timp, as zice ca in proportii egale, poate uneori mai mult pe site...

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Talent e prea mult spus, dar, sincer,  gatesc asa, mai serios de cand m-am casatorit...deh, nevoia...inainte nu prea gateam doar pt mine..si nici timpul nu prea-mi permitea , ca eram plaecata aproape toata ziua...Si bucataras m-a determinat sa gatesc mai mult, mi-a cultivat aceasta indemanare, iar acum chiar imi face placere sa gatesc... Pe vremuri imi doream mult sa lucrez ca ospatar, acum sincer mi-ar placea sa ajung bucatar.

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Pai sunt mai multe: laptele de pasare, supa de chimin cu oua, o bunatate facuta de mama, macaroanele dulci cu nuca , papanasii din branzica dulce cu pesmet facut din paine...o bunatate...si ar mai fi, dar nu ma mai lungesc,...

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Pai nu m-as satura nicicand de inghetata si ciocolata...te asteptai sa zic un fel de mancare , nu?

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

Cel mai tare...sincer nu prea stiu ce sa raspund aici..mi-amintesc insa ca odata , demult, sa tot fi avut eu vreao 21-22 ani, am fost plecata cu o matusa care facea comert ambulant si in Simleul Silvaniei am mancat prima ciorba de burta din viata mea... Acu' nu stiu daca o fi fost cea mai buna , dar mie asa mi-a ramas in minte si de atunci imi place ciorba de burta.. Si mereu imi amintesc de acea pe care am papat-o atunci...parca a ramas cea mai buna...

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Asa ceva sincer nu pot spune ca am... ca n-am dat inca pe nimeni pe spate...cu mancarea....hihihi....dar as spune ca am primit aprecieri intotdeauna cand am avut musafiri vis-s vis de modul de aranjare si servire a mesei...si pt mancare..dar asta cred ca spun toti, din complezenta...( ca doar nu mergi in vizita la cineva si la sfirsit ii zici ca manacarea a fost rea...sau da??? :))

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Pont...sa-ti povestec ceva. Aveam vreo 21 ani, eram acasa la mama si eu inca nu aveam habar de gatit, absolut nimic...Vroiam si eu sa-mi fac vinete cu maioneza si ma tineam dupa mama sa-mi faca maioneza, ca eu nu stiu ( la mine in familie mama si sora mea au gatit mereu si sunt niste bucatarese excelente, in special mama)...bineinteles ca n-a vrut, ca zicea ca e timpul sa pun si eu mana sa fac.. Am pus, dar normal ca mi s-a taiat maioneza...( singura de fapt maioneza care mi s-a taiat de atunci)...si mi-a zis mama asa: daca vrei sa faci ceva, fa-o ca lumea, nu de mantuiala..daca nu, nu te mai apuca deloc...asta privind atat gatitul, cat si orice altceva ce vrei sa faci in viata....

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Off...am stat o perioada in camin in Cluj si aveam bucatarie la comun...mereu imi uitam ceaiul pe foc in bucatarie..veneau fetele sa ma strige...ca mi se arde ceainicul...intr-o zi am pus ceaiul, la fel, pe foc si am uitat de el...am plecat si de acasa...si cam dupa ce a trecut deja poate vreo ora mi-am adus aminte...am dat fuga inapoi acasa...in bucatrie era un fum ...ceainicul era negru, de nu se mai vedea....si culmea, nu era nimeni prin preajma sa observe..doamne. bine ca n-am dat foc la bucatarie...

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Pai daca e vb de un sac de bani si tinand cont de criza in care ne aflam, probabil ca as manca orice...hahaha....totusi am mari reticente vis-a vis de moluste melci, scoici...chestii de-astea....

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?

Aici cred ca un barbat ar raspunde mai bine...pai...un zambet cu subinteles, o rochie neagra de seara cu decolteu mare la spate, o mangaiere pe obraz, o camasa descheiata pana la mijlocul pieptului ( la un barbat, bineinteles...), o cina romantica cu lumanari si trandafiri pe masa.

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

Aici cred ca va asteptati sa spun: ca sotul meu. Ei bine, barbatul ideal este cel care face din tine un ideal...sa fie bland, iubitor, carismatic, cu simtul umorului, romantic...sa mai vina cu cate-o floare din cand in cand...( acu sa nu credeti ca sotul meu nu se incadreaza deloc in acesti parametri...e si el acolo, pe undeva....hihi...), sa fie inalt, brunet, ochi negri ( asta am visat dintotdeauna, de cand eram mica...asta si am )...in rest...sa fie o persoana pe care sa te poti baza oricand si cu care poti sa vb orice, sa te inteleaga si sa te sustina.

3. La ce visezi?

Visez sa am casa mea, cu o piscina micuta , cu gradina cu flori si spatiu de joaca pt copii...

4. Ce pasiuni ai?

Muzica, poezia( am scris vreo 250 de poezii, dar acum n-am mai scris de ceva timp), literatura, gramatica lb romane, dansul popular, calculatorul, copiii. A...era sa uit...sunt si microbista, sunt fan Dinamo Bucuresti si F.C. Barcelona.

5. Ce urasti cel mai mult?

Minciuna, prostia, ignoranta, prefacatoria.

6. Cum te relaxezi?

Ascult muzica, cant, navighez pe internet, gatesc, ma joc cu copiii.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate? 

Albastru cred ca mi se potriveste cel mai bine, dar si alb si cateodata rosu. Muzica ascult mai multe genuri: blues, populara, veche, anii 80-90...dar   se intampla sa-mi placa si cate-o melodie din noua generatie...si ascult multa muzica romaneasca de obicei. Florile imi plac absolut toate...nu exista o floare urata...dar daca ar fi sa fac un top 3 ar fi cam asa: trandafiri, crini, liliac.

Nota de plata

Pai o sa ma incadrez in 5 min, ca o viata nu aveti voi timp sa ma ascultati. Bucataras este a doua mea casa, a doua mea viata si nu as putea fara el... Am avut o perioada de vreo luna fara net...foarte greu a trecut...simteam ca-mi lipseste ceva esential... Este un site extraordinar, cu bucatarasi foarte veseli, draguti, sociabili... Aici gasesti sprijin, ajutor la nevoie, chiar si sfaturi si incurajari... Mi-am facut o gramada de prieteni aici, chiar daca virtuali... Eu oricum ii simt aproape ca si cum i-as cunoaste deja...Imi place ca aici munca fiecaruia este apreciata... Nu ma consider bucatareasa cu titlu, dar fac si eu atat cat pot si cu mare drag si sunt atat de multumita cand vad ca stradania mea este apreciata si pe placul altor bucatarasi. . Am invatat multe lucruri bune aici, am aflat multe ponturi culinare si este o mare sursa de inspiratie. Iubesc bucataras si ii doresc viata lunga si frumoasa.

Comentarii (66)

10.12.2011, 17:02

10.12.2011, 17:45

cris, ce frumos!

10.12.2011, 18:11

toate dorintele tale sa ti se indeplineasca cat mai repede

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola