Interviurile Bucataras: Adinuta

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 2 Noi 2011, 23:00

Articol pe placul a 37 bucatarasi
comenteaza

Pe Adinuta am cunoscut-o pe cind avea capul in nori si un milion de idei ii alergau prin minte. Sensibila, vesela si imprastiata. Asa as caracteriza-o pe Adinuta din urma cu un an - doi. Intre timp a mai crescut :P. Dovada este in rindurile de mai jos :) ...

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Ei, dar nu trebuie sa ne prefacem, eu sunt un mare mister oricum si sunt cam zgarcita asa in a-i lasa pe altii sa ma cunoasca, hehe! Deja suna promitator, nu? Insa daca ar fi sa ma caracterizez, as spune ca aparent sunt deschisa, insa imi place sa am spatiul meu in orice tip de relatie si sa pastrez o doza de ceva doar pentru mine. Sa vedem ce-am facut eu in ultimii 20 de ani, deci cam toata viata mea :)) Am crescut un pic, pentru ca pe-atunci aveam 6 ani si locuiam in Suceava. Deci intre timp am terminat gradinita cu bine :p De-acasa am plecat la 19 ani la Bucuresti la facultatea de Jurnalism (intre gradinita si facultate pauza bineinteles :)) In ultimul an de studiu am plecat in Polonia c-o bursa erasmus si m-am indragostit tare de tot de-aceasta tara! Atat de tare incat dupa ce mi-am dat licenta in tara, m-am intors in Varsovia, unde locuiesc si acum si sunt studenta la master.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Cred ca o calitate importanta pe care o apreciaza si dusmanii, nu numai prietenii, haha, e ca stiu sa tin pentru mine lucrurile care imi sunt destainuite, chiar daca apoi ne ciondanim si se rupe prietenia. Incerc sa nu fiu razbunatoare si cred ca e important sa fie un anumit respect pentru ce a fost bun si frumos si apreciez oamenii care stiu sa fie discreti. Sunt destul de copilaroasa si zic eu ca-i un lucru pozitiv, pentru ca imi place sa-i fac pe altii sa rada, sa nu iau totul foarte in serios, sa fac cadouri mici, dar de suflet. As mai spune, ca mai am o gramada de calitati, dar o sa para ca ma laud :p

3. Principalul tau defect?

Ma supar foarte repede, uneori din nimicuri, dar asta pentru ca sunt si destul de sensibila si sunt foarte usor de ranit. (Asa ca nu ma suparati, ca plang :D) Cei care ma cunosc foarte bine stiu ca nu este nevoie de cuvinte prea dure pentru a ma jigni. Sunt perfectionista si foarte critica fata de propriile greseli, ma iert cu greu si am asteptari colosale de la cei pe care ii iubesc.

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Uite ca aici sunt superstitioasa si nu spun. Lucrurile pe care le-am realizat, le-am copt mereu in liniste si le-am dus in punctul in care am vrut, fara sa le spun altora. Par cu capul in nori, dar sunt cateva lucruri pe care le am foarte clar in minte si pentru ele am rabdare si perseverenta. In general nu prea cer parerea cand vreau sa fac ceva, ci doar anunt cand e cam gata. Si asta pentru ca nu vreau sa fiu distrasa de la ce cred eu ca este bine pentru mine. Oamenii spun de multe ori: vrei sa faci asta? dar cum? nu va fi prea greu? dar ce vei face daca ...? Cred ca multi nu stiu sa incurajeze, ci sa caute nod in papura si ma oboseste sa ofer explicatii. Imi place foarte mult sa am parte de multa libertate si nu-mi convine daca cineva este prea intruziv sau imi impune prea multe reguli. Cred ca nimic nu este imposibil si ca este important sa stii unde vrei sa ajungi, nu neaparat cum. Lucrurile se asaza de multe ori de la sine, atunci cand ai multa pasiune.

5. Cum de-ti place Bucataras.ro?

Bucataras e acasa. Cand am plecat eu din tara a aparut si site-ul in varianta .ro. Pe-atunci era format dintr-o mana de oameni. N-o sa uit niciodata primul pachet de carti Jamie Oliver de la Jurnalul pe care l-am primit prin posta din partea Bucataras. O sa para exagerat, dar am plans un piculet asa, vreo doua lacrimi :p pentru ca nu ma asteptam, pentru ca eram departe de prieteni si ce lasasem in urma si m-a surprins atata caldura din partea unor necunoscuti la urma urmei. Si exact asta m-a facut sa continui. S-a nimerit sa fie exact ce aveam nevoie pentru a simti ca n-am plecat de tot, ci am ramas, ca trebuie sa intind mana si imi sunt oameni aproape. Mereu simt ca ma pot intoarce aici, chiar si cand lipsesc o vreme, ca fiica ratacitoare ce este intampinata cu bratele deschise, chiar daca se mai si pierde pe drum.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Daca iau laptopul in bucatarie, se pune ca in ambele? :D Cam mai mult pe internet, insa vreau sa reduc din timpul petrecut virtual, pentru ca sunt multe lucruri frumoase care se petrec pe-afara, sunt carti, experiente ce asteapta traite, multe lucruri mici care sunt insa valoroase daca sunt chiar privite, nu vazute in treacat. Si retete pe care nu apuc sa le fac si o sa incerc sa remediez acest aspect.

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Initial mi-am descoperit anti-talentul, pentru ca primele retete au fost experimente nu neaparat reusite, insa eram si mititica (emoticon cu falfait de gene – multumeeesc, Mircea!) Imi faceam de cele mai multe ori temele in bucatarie, pentru ca mama putea astfel sta cu ochii pe mine in timp ce gatea si fiind curioasa din fire o mai intrebam: dar de ce pui asa? De ce faci asa? Si ea m-a invatat extrem de multe lucruri, nu doar in bucatarie, ci si in viata. Ei i-am facut mandra prima cafea si tot ea a mancat ciorbele mele cu prea multi taitei si piper, spunandu-mi cum sa fac data viitoare ca sa iasa bine. Si niciodata nu m-a descurajat. Ma uit in urma si imi dau seama acum cam ce facea si imi amintesc zambetele ei (se abtinea sa nu rada cand gusta, dar pe-atunci nu ma prindeam) si faptul ca nu mi-a spus niciodata: nu mai gati, ca nu iti iese. Zicea ceva de genul: e bun, insa un pic ai cam pus piper, nu? :D Omul care sunt astazi este format in foarte mare masura de cum si ce m-a invatat mama si recunosc ca imi doresc foarte mult ca parintii mei sa fie mandri de mine.

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Intins: adica scrob cu tochitura si mamaliga. De vreun an si jumatate nu prea mananc carne, insa daca merg la bunica, pe ea nu o refuz, orice mi-ar da sa mananc. Felul acesta de mancare a ramas cu numele de „intins” pentru ca eram mica si alintata si bunica ma hranea cu mana, intingand mamaliga in tigaia cu scrob si carne. Si eu cum o vedeam ca tot intinge acolo, asa am botezat mancarea si cand imi era pofta ii ziceam „buni, cand mai faci intins?”

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Hm ... nu cred ca as putea manca ceva zilnic fara sa nu ma satur. In general insa am perioade: intr-un timp mancam multe mere, imi era pofta mereu, apoi avocado zi de zi, alta data gogosi. Acum sunt in perioada clatite, am facut extrem de des in ultima vreme si dulci si sarate. Pot spune insa ca as bea zi de zi macar o cescuta cu cafea si ca de ea sunt tare indragostita.

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

Sincer, asta vara la restaurantul Maxim din Bucuresti. M-a dat pe spate efectiv tarta lor cu fructe de mare. E cu blat ca de desert, un pic dulceag asa, umplutura e foarte reusita, iar pesto cu reductie de peste ... ahh, a fost foarte bun!

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Daca e sa ma dau pe mine pe spate, haha (eu zic, eu rad ... asta nu stiu daca e defect sau calitate, dar mereu rad cel mai tare la glumele mele, cumva stiu sa ma distrez singura, imi place compania mea :D) Asa, deci imi place cum imi iese MIE tarta cu mere :)) Si clatitele mele parca-s bune asa si fragede. Dar nu atat de modeste ca mine :p Cand e vorba de altcineva, mereu tin cont de gusturile persoanei pentru care gatesc, pentru ca daca ea zambeste cand mananca, eu sunt de trei ori mai fericita. Cel mai simplu e sa gatesti pentru cine te iubeste cu indragosteala, pentru ca orbit de amor, va zice si ca un ou fiert e suuuper bun :D

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Sa nu gatesc cand am nervi. Lucruri practice de aflat se gasesc si pe internet, secretele se fura, insa cel mai important lucru consider ca este cheful de-a gati, riscul de-a incerca ceva complet nou, de-a combina ingrediente pentru a-ti da seama singur ce merge cu ce. Si un sfat de suflet de la bunica: se face o cruce in aluatul de paine sau cozonac si el va creste ☺

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Am facut atat de multe, ohohoo! Am vrut sa-i fac mamei o bucurie stiind ca se trezeste la 4 dimineata sa mearga la serviciu. Si draga de mine, isteata si cuminte ca de obicei am stat noaptea asa, dupa ce s-a culcat mama si am taiat un baton de salam feliute, am uns felii de paine cu gem si am facut sanvisuri. Da, cu gem si salam. Si i-am lasat bilet, abia stiind sa scriu: pofta buna, mami! Cumva, mic dejun supriza :D.   Alta data am aruncat o plasa de cartofi pe geam, pentru ca voiau copiii sa se joace fotbal cu ei si de ce sa nu fiu eu saritoare din fire? Nu stiu daca sa continui, pentru ca am multe din astea din pacate :p

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Imi este foarte mila de animale, plangeam de sarea camasa de pe mine cand taia bunica o gaina sau un miel, asa ca nu m-ar tine sa mananc ceva ce presupune cruzime gratuita fata de un animal, cum ar fi creier de maimuta, mancat in timp ce animalul este inca viu, cum am citit intr-un articol ca se practica nu mai stiu unde. Pur si simplu nu concep de ce este nevoie de asa ceva.

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?

Intre doi oameni care se iubesc si se cunosc bine exista acea intimitate creata in timp si cred ca o privire este de ajuns, o strangere de mana, un cuvant despre care doar ei stiu la ce se refera. Dar la fel de sexy mi se poate parea o femeie frumoasa, care sa imi atraga atentia prin naturalete.

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

Pai daca-i ideal, sa-mi fac de cap: un fel de Banderas (Miha, deja esti atenta, da?) la confluenta cu Pitt, c-un picut de Clooney si-olecuta de glascior ca a lui Bocelli, cu ochi albastri ca a lui Zeffirelli, talentat ca Botticelli ... Lista mai poate continua, dar hai ca e ok si-asa, sa nu para prea nerealista :))

3. La ce visezi?

La o casa burdusita cu carti de tot felul si flori, vizite in cat mai multe tari si locuri noi, la trei sau patru copii frumosi pe care sa ii invat sa fie buni si cuminti si destepti ca mine :p, la atat de multe lucruri ... Daca as fi platita pentru visat, as fi extrem de bogata.

4. Ce pasiuni ai?

Sa scriu, sa gatesc, sa iubesc, sa ma prefac ca pictez, sa vad filme de tot felul, mai ales etnografice.

5. Ce urasti cel mai mult?

N-as zice ca urasc ceva, e un cuvant cam apasat. Daca ceva nu e pentru mine, incerc sa evit. Citisem undeva ceva de genul: „daca esti impotriva razboiului, nu spune ca il urasti, ci ca iubesti pacea.” E greu de realizat, dar cred ca este o atitudine care ne-ar duce intr-un punct mai bun poate.

6. Cum te relaxezi?

Tot timpul ma cam relaxez in ultima vreme, desi poate suna fals. Imi place sa merg la cursuri, imi place foarte mult sa scriu, imi plac proiectele in care ma implic. Atata timp cat nu am probleme de sanatate sau cu banii, sunt multumita si nu simt ca fac un efort anume. Incerc si sper din suflet sa imi reuseasca sa continui sa fac lucruri pe care le iubesc si din asta sa ma intretin.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Rosu, fado, florile de orice fel, dar mai ales imi place sa vad copacii ca imbracati in vata de zahar roz si alb. Sunt foarte frumosi infloriti.

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro Incepe aici:

Bucataras este frumos

E bun cu noi, e generos

Este mare Aburel

Dar ne place-oricum de el

E ca un print suit pe-un cal

Are-acel „je ne sais quoi”, e ideal

Eu de site vorbesc normal

Ca n-oi zice de Gustache

El are alta personalitate.

Dar alter ego-ul lui, Bucataras

E un tip tare poznas

Face pizza cu sarmale

Retete live care de care

Supa de rosii c-o lingura de lemn tocata

Cafea interactiva si salata

Tiramisu cu oua de prepelita

Sarmale 3D...

buey, asta-i reteta sau doar fita?

Dar si articole utile si haioase

Despre saorme la 2 lei pufoase

Si diete ambitioase.

Si-l iubesc femeile

Posteaza retete cu miile

Poezii si melodii

Dar si el ne cam iubeste

Ne da premii, carti, cu noi hlizeste

Si ne-alinta parinteste :p

De aceea ii dorim

Sa devina-un site sublim

Ca suntem o familie frumoasa

Cu useri devreme-acasa

Asta-i clar, ca de n-am fi

Pe site nu ne-am tot hlizi

De cu zori si pana seara

Si de la capat apoi iara.

Hai sunati din zurgalai

Si pe site manati mai, hai hai!

(nu stiu de ce-am incheiat asa, ramasei fara vorbe :)) dar lasa ca acus’ vin Sarbatorile, sa fie asa 2 in 1)

Comentarii (385)

22.11.2011, 22:27

Ce frumos scrii tu acolo tizu meu ,sa stii ca sendvisul cu gem si salam o fi a boala a copilariei ,ca si maruntica mea l-a facut,dar ea l-a si papat ,l-a si laudat
Iti doresc bafta in tot ceea ce faci

23.11.2011, 00:59

Oana, multumesc

23.11.2011, 01:01

Adinutule, mie-mi place de fetita ta, clar zace multa creativitate in ea, pare isteata foc, stiu eu ce zic Multumesc de urare, la fel si tie

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola