Interviurile Bucataras: Doralinda

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 7 Mai 2013, 00:20

Articol pe placul a 38 bucatarasi
comenteaza

Pe Doralinda o remarci pe bucataras.ro prin optimismul ei molipsitor. Adora muzica anilor '80, ii place sa conduca si ar dori sa aiba un colt de curte pentru ... Eu nu mai dezvalui nimic, doar va las sa savurati interviul!

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

In ultimii 20 de ani?! Wow, ce mult pare! Deci sa vedem......o experienta neplacuta din viata mi-a schimbat destinul, pot zice! Mi-am pierdut mama la o varsta destul de tanara, iar acest lucru m-a determinat sa lucrez pe o nava de croaziera (pentru a fi departe, pentru a uita durerea) unde mi-am cunoscut sotul. Pot zice ca destinul a vrut sa se intample asa, o intamplare nefericita a adus o fericire in viata mea, un sot care ma adora si doua minunate fetite, printesele mele, una luand numele mamei mele.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Calitati....nu i-am intrebat niciodata, dar cred ca optimismul, bucuria de viata, de a trai, ajutorul care il ofer neconditionat (atunci cand e posibil), sinceritatea.....

3. Principalul tau defect? 

Incapatanarea!!!! Si faptul ca zic intotdeauna adevarul, uneori ii deranjeaza, chiar daca eu cred ca atunci cand ai prieteni e bine sa le zici pe fata ce simti, nu-mi place sa lingusesc!

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Unele planuri care le-am avut, mi le-am indeplinit, cateva....dar mai sunt cateva in "stand by", cum ar fi sa deschid un mic restaurant cu specific grecesc, aici unde locuiesc, sunt sigura ca va merge.

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? 

Pai, sa zicem adevarul atunci.....inainte de casatorie, nu stiam sa gatesc nimic in afara de omleta si cartofi prajiti! Nu radeti! Eram o tanara singura, nu aveam pentru cine gati, iar eu nu mancam prea des acasa! Mergeam la matusile mele sau pe la fast food-uri! Odata casatorita, din nevoie, am inceput sa gatesc, iar apoi nevoia a devenit ... placere! Si cum pe langa mine o aveam pe soacra, deci, incepusem sa gatesc doar greceste! Intr-o zi, mi se facuse asa dor de o zacusca, asa ca m-am pus pe cautat retete pe internet! Am dat de mai multe site-uri, dar bucataras.ro mi s-a parut cel mai bun, avea (si are!) cea mai mare gama de retete si, in plus, sau cel mai important, mi-a placut atmosfera, bucatarasii, chiar daca in primul an, doar intram sa caut retete si nu conversam!

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie? 

In bucatarie bineinteles, dar de cand am inceput sa "dialoghez" pe site, sotul a inceput sa fie gelos!!;;)

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Asa cum am zis putin mai sus, dupa ce m-am casatorit! Nevoia a devenit placere!!! :)))

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

O, sunt multe, si unele dintre ele, le caut cand vin in tara, de fapt, in prima zi cand mergem la un restaurant, cer aceste preparate! Primul e bulzul de mamaliguta cu branza de burduf, apoi ciorba de stevie si cea de pastai albe inacrita cu lapte acru!

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Papanasi!!!!!!

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

In Grecia! Am colindat prin multe tari, dar preparatele de mare, nu se compara cu cele din Grecia!

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Moussaka (chiar daca nu mananc deloc!) si sarmalutele in foi de vita! Cel putin asa mi se zice de cate ori le prepar!!

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Cred ca pot zice, ca acest pont l-am ales pentru ca e sanatos! Chiftelutele care le prepar la foc mic fara a adauga nimic, acoperite cu capac si se fierb in zeama lor, dupa care la urma le stropesc cu putina zeama de lamaie si pentru a  da o culoare frumoasa, pun foarte putin unt! Si gustoase si sanatoase! Am reteta publicata cred. (click aici)

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

De asta imi aduc aminte!!? O sunasem pe matusa mea sa o intreb cum sa fac sarmalutele.....mi-a zis reteta dar eu uitasem sa un orezul!! Ce am facut?! Le-am despachetat pe toate si am luat-o de la capat! ;))

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Carne de miel, pulpe de broaste si alte preparate ciudate asiatice, cum ar fi sarpe si mai stiu ce alte ciudatenii au!!

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?

O femeie eleganta, invaluita in mister! Nu e nevoie sa purtam mini ca sa fim sexy!

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

Sotul meu! A fost dragoste la prima vedere, cu toate ca nu credeam in asa ceva! Misterios, tacut, elegant, o privire complice......

3. La ce visezi?

Nu prea am timp sa visez! Nu pot sa ma plang de situatia care o am, dar daca e sa visez la ceva, ar fi o casa mare, cu o gradina plina de verdeata, copaci,  si un colt unde mi-as putea planta cateva din mirodeniile mele preferate!

4. Ce pasiuni ai?

Muzica si calatoriile (ador sa conduc sute de kilometri, ciudat nu?!)

5. Ce urasti cel mai mult?

Minciuna!!! Si cand ma ia cineva de prost! Falsitatea.

6. Cum te relaxezi?

Vara, la plaja! In rest, acasa ascultand muzica sau uitandu-ma la un film de comedie!

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate? 

Pana nu demult, in dulapul meu, vedeai negru!! Dar acum, m-am schimbat, imi place rosul inchis visin, bleumarin.....muzica?! Pai cel mai mult cea a anilor '80, poate pentru ca imi aduce aminte de copilarie, dar imi place foarte mult si muzica greceasca, si nu pentru ca sunt casatorita cu un grec, aceasta muzica am auzit-o prima data la bunicul meu care avea un pick-up si avea 2 discuri, de atunci m-am indragostit de acest gen de muzica, aveam in jur la 8-9 ani. Si muzica romaneasca e frumoasa, dar cea veche, acum cred ca ce iese e doar muzica comerciala, pentru a se vinde bine, si nu doar la noi, cam peste tot, dar daca ati intelege muzica greceasca, v-ati da seama de ce imi place, canta din suflet si versurile sunt din viata lor, a artistilor. Flori?! Trandafirii, crinii....

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici: 

Nu cred ca as putea descrie in cuvinte tot ceea ce simt pentru bucataras.ro! Sunt constienta ca e un site comercial, in care (de altfel ca toate site-urile de internet) proprietarii isi vad interesul, acela de a castiga, la fel si eu as proceda ... DAR e un altfel de site, altfel decat celelalte care le-am gasit!!!  De exemplu, mi-am deschis alte doua conturi pe alte site-uri, dar nu le-am mai vizionat, nu ma atrag!

Bucataras-ul este un site plin de voiosie, plin de oameni minunati, gasesti raspunsuri la orice, ti se raspunde rapid, razi impreuna...... Chiar daca zici vreo boacana, nimeni nu se supara!

Am fost primita cu "bratele deschise" si asta mi-a placut cel mai mult!!! Sint foarte multi bucatarasi de care ma simt aproape, care sper ca ii voi intalni intr-o zi, chiar si doar pentru o cafea! Gaby ptr felul ei "zbuldalnic" prin site,  Dia care m-a atras cu "cheful" ei,  timea, rocsi, Ruxy atat de draga mie, Merisor, delia, simona 72 ... Doamne sunt atatea si nu imi aduc aminte numele in momentul acesta! Motanel, care e intotdeauna dragut si atent cu toti bucatarasii, Padre care imi e atat de placut sa citesc tot ce scrie, Buni (atat de draga imi esti!), laura, pancris, bya, valclaudia, andreea caroline, ina, mutulica, pe care il apreciez ptr sinceritatea lui, aliinaa, zamfira, constelatie.....va rog mult, NU va suparati daca nu va mentionez numele, dar chiar nu imi vine in acest moment!!! Aaa, sa nu o uit pe Miha, care cred ca e printre primele care am cunoscut-o virtual!

In concluzie, ma bucur ca fac parte din aceasta minunata comunitate!!! Sunt zile care cand ma trezesc, imi beau cafeaua cu bucataras.ro in fata si merg la culcare seara tot cu bucataras.ro!

Cred ca principalul atu al acestui site, este voia buna si nu doar retetele, si aceasta a contat ptr mine! Acest lucru m-a atras! Nu te schimba bucataras.ro! Ai reusit sa "aduni" bucatarasi mai mult sau mai putin experimentati din toate colturile lumii! Felicitari!

Comentarii (75)

18.05.2013, 00:19

eu mi-am vazut numele mentionat deci nu am de ce sa ma supar ... Dora,eu stiam deja ce fata minunata esti .eu ma bucur mult ca te-am cunoscut. A!!!!!!!! Prea tare faza cu sarmalutele ))

09.06.2013, 01:09

Andreea! Esti o dulce! La fel ca ingerasii tai!!

09.06.2013, 01:09

Cookie, multumesc frumos!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola