Secrete din lumea bucatariei

Postat de lili in Tipsuri pe 26 Sep 2010, 21:44

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

  • Pentru a face ochiuri in apa adaug in momentul clocotirii o lingurita de otet pentru ca albusul sa stea compact in jurul galbenusului.
  • Cand faceti supa si ati luat spuma care se formeaza , puneti imediat putina sare.
    Pentru a limpezi o supa cand este fiebinte adaugati un albus de ou batut care se va coagula si va antrena, va aduna elementele de suspensie.
  • Vreti sa faceti omleta mai pufoasa? Adaugati cateva lingurite de apa atunci cand bateti ouale.Vreti sa serviti la masa mancaruri pregatite in ziua anterioara? Pregatiti alte salate sau garnituri.
  • Carnea pe gratar si nu trebuie sarata la inceput; in primele momente dati focul tare dupa care folositi un foc potrivit.Veti pastra calitatile nutritive mai bine.
  • Nu-i asa ca va deranjeza cand in timpul prepararii carnatii se crapa ? Ei bine , opariti-i in prealabil cu apa clocotita!
  • La o prajitura cu fructe intai se presara faina si zahar pe aluat care se coace vreo cinci minute dupa care asezati fructele pe el...
  • Foitajul trebuie pregatit la loc racoros ; dati aluatul cu unt , impaturiti-l si un sfert de ora la frigider cu el
  • Pentru o forma frumoasa a glazurei pe tort crema o puneti dupa ce ati insiropat si presarat pe blatul de tort putin amidon.
  • In crema de vanilie e bine sa puneti un varf de cutit de sare pentru a o parfuma.
  • Tava in care urmeaza sa pregatesti o prajitura unge-o numai pe fund nu si pe margini altfel prajitura nu va creste cum trebuie...
  • Pentru a scoate mirosul urit din frigider sau din bucatarie foloseste o solutie preparata dintr-un sfert de pahar de apa calduta, bicarbonat si patru pliculete de praf de copt. Solutia astfel preparata se toarna pe un burete cu care se curata apoi suprafata.
  • Ca ficatul sa fie fraged dupa cel il prajiti bagati-l in lapte jumate de ora.. Va fi super bun la mancat.
  • Iuteala de la vinete se ia cu 1 lingura de lapte praf amestecat in compozitie!

  • Pentru ca ardeii copti sa fie gustosi,nu se spala dupa ce se curata de coaja...astfel salata iese mai aromata.
    La fel si salata de vinete coapte...vinetele le curat bine si le las se se scurga de zeama, fara a le spala.
  • Ca să nu se prindă prăjitura de tavă, puneţi o oliţă cu apă dedesubt.
  • Carnea sarata se desareaza usor daca se spala cu apa fiarta in care s-a dizolvat zahar pudra.
  • Cartofii care stau mai mult in camara dobandesc un gust neplacut. Cand ii fierbeti, adaugati in apa o lingurita de zahar, vor capata un gust deosebit.
  • Migdalele pot fi inlocuite cu samburi decorticati de dovleac, usor prajiti. Au gustul la fel de bun.

Comentarii (5)

04.10.2010, 12:33

bine de retinut

15.10.2010, 17:17

multumim

LUK

LUK
21.02.2011, 23:17

foarte interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia