Uleiul de in ajuta in obezitate

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 13 Mai 2012, 16:41

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

 

Sursa naturala de acizi grasi omega 3, 6 si 9, uleiul obtinut din seminte de in este si o sursa importanta de nutrienti. Fortifica organismul prin aportul de vitamine din grupa B, lecitina, fibre, potasiu, magneziu, zinc, fitonutrienti (acestia stabilizeaza balanta de hormoni).

Proprietatile uleiul din seminte de in

Acizii grasi omega 3, 6 si 9 din uleiul de in intervin in sinteza prostaglandinelor, rolul acestora fiind acela de a interveni in reducerea nivelului de colesterol, dar si al trigliceridelor. Ultimele sunt responsabile pentru declansarea diabetului, iar colesterolul, acel LDL, este responsabil pentru aparitia bolilor grave la inima. Astfel scade riscul de ateroscleroza si infarct miocardic.

 

Folosit in diverse retete de salate, sosuri si nu numai, uleiul de in vine sa intareasca aistemul imunitar, caci are actiune imunomodulatoare, intervine acolo unde organismul este slabit de boli autoimune, de exemplu, in artrita reumatoida, in diabet, in glaucom, in astm, scleroza in placi, psoriazis, lupus etc. Gratie antioxidantilor, uleiul de in intervine in actiunea radicalilor liberi si o neutralizeaza.Impiedica astfel formarea de celulele si tesuturi canceroase, ajuta organismul sa se refaca, intarind sistemul imunitar. Practic, uleiul de in actioneaza ca un agent anticancerigen.

 

Pe langa toate acestea, uleiul de in intervine acolo unde organismul are poate cea mai mare nevoie, in tractul digestiv, unde mancarea este supusa digestiei. Uleiul de in intervine si reface tractul digestiv.

Tot uleiul de in poate fi consumat fara probleme chiar si de aceia care au predispozitie la hemoroizi. In plus, uleiul obtinut din semintele de in ajuta in tulburari diverticulare si in litiaza biliara.

 

Semintele de in presarate pe deasupra, intr-o salata de cruditati, ori folosirea a catorva lingurite de in intr-o salata poate deveni un obicei culinar sanatos, intrucat uleiul de in favorizeaza arderea grasimilor, transformandu-le in energie. Astfel, uleiul de in ar trebui consumat fara probleme de catre toate persoanele care sufera de obezitate.

 

Uleiul de in poate deveni si un aliment-medicament si in cazurile de schizofrenie, depresie si anorexie nervoasa. Este un extraordinar “balsam” pentru piele, caci protejeaza tesutul de eczeme si arsuri. Este si un extraordinar adjuvant in cataracta. Si poate fi consumat si de catre femeile aflate in perioada premenstruala.

Cu toate ca vine sa ii furnizeze organismului acizi grasi nesaturati, uleiul de in este si foarte vulnerabil in fata radicalilor liberi. De aceea, pentru o buna absorbtie in organism, se recomanda ca pe langa uleiul de in sa se consume surse excelente de antioxidanti.

 

Uleiul de in se poate consuma sub forma de capsule, respectiv intre 3 si 6 capsule pe zi, ori poate fi folosit in stare proaspata (nu este indicat sa se foloseasca la prajeli), cateva lingurite pentru prepararea sosurilor pentru salate, dar si pentru alte retete culinare. O alta sursa excelenta de nutrienti o constituie semintele de in, care si ele sunt recomandate si foarte apreciate.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii (3)

15.05.2012, 07:59

Interesant articolul, imi place.
Uite de aceea folosesc cate doua lingurite de seminte de in cand fac painea....

18.05.2012, 16:28

Interesant articolul!

22.05.2012, 16:52

La fel semintele dar macinate ca altfel nu sunt foarte bine absorbiti nutrientii se pot pune in iaurt de cu seara .

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!