iry-gabriela

1

Bucataras
incepator

Roman, Neamț

Bucataras din 22.12.2011

RETETE239
PRIETENI190
Retete

Pui la punga cu cartofi natur

In Pui la 21 Feb 2013

Pentru inceput spalam puiul si il crestam din loc in loc, dupa care il ungem cu ulei si apoi cu condimentul din punga pe toate partile. De preferat este de adaugat in crestaturi sub piele si bucati de usturoi, dar eu cum nu am avut nu am pus. Bagam puiul in punga speciala de la Knorr si o legam...

Prajitura alba ca zapada

In Prajituri la 19 Ian 2013

Pentru inceput pregatim aluatul pt foi ,care il impartim apoi in 4 parti egale si le intindem cu sucitoruL ,dupa care coacem foile pe dosul tavii tapetate cu faina. Separat batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat dupa care le adaugam in lapte.    Apoi adaugam...

Prajitura mamei

In Prajituri la 19 Ian 2013

Pentru inceput pregatim aluatul pentru foi ,amestecand ingrendientele date.   Astfel aluatul obtinut il impartim i n 4 parti egale si le intindem pe fiecare cu sucitorul .   Ffiecare foie o coacem pe dosul foii pana se rumenesc usor.     Separat dam rahatul pe...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 19 Ian 2013

Reteta de preparare a papanasilor Pentru inceput batem ouale cu zaharul, apoi le adaugam peste branza impreuna cu zaharul vanilat. La final adaugam faina si amestecam pana se formeaza un aluat usor de modelat, din care facem bile cat o nuca. Separat punem intr-o oala apa la fiert cu un pic...

Tort aniversar 64

In Torturi la 5 Ian 2013

Pentru inceput preparam blatul care cu siguranta ca cel de casa va fi mult mai bun.   Separam ouale,iar albusurile le batem cu zaharul , separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le amesecam peste albusurile batute spuma,amestecand usor de de sus in jos pentru a nu se...

Salata Berlineza

In Salate la 5 Ian 2013

Pentru inceput preparam chiftelutele.     Carnea tocata o amestecam cu mararul spalat si taiat marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata un pic in apa si apoi bine stoarsa, 2 oua, sare si piper. Din amestecul obtinut preparam mici chiftelute (sau crochete) pe care le prajim in ulei...

Tort Dobos

In Torturi la 11 Dec 2012

Pentru inceput pregatim foile amestecand ingredientele pentru foi, formand un aluat pe care il asezam sub forma de baton. Il portionam in 5 parti egale si le intindem pe fiecare in forma rotunda si le coacem pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa. Separat pregatim crema astfel: adaugam...

Chiftelute de porc cu salata de vara si telemea

In Porc la 7 Oct 2012

pentru inceput pregatim chiftelutele amestecand ingrendientele si formam chiftelute pe care le prajim in ulei  incins pe ambele parti.   chiftelutele gata prajite le scoatem pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.   apoi pregatim salata....

Budinca de gris

In Dulciuri la 7 Oct 2012

laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom.     cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul si am amestecat incontinuu pana budinca s-a ingrosat.     am pus-o in forme si am lasat-o sa se raceasca si am servit-o cu un pic de crema ramasa de la o...

Salata de cartofi

In Mancaruri de post la 7 Oct 2012

cartofii se pun fiert.     dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam si ii taiem cuburi .     cepele le curatam ,spalam si apoi le taiem pestisor.   ardeiul si gogosarul ii curatam de seminte si cotor ,apoi ii spalam si ii taiem cubulete.  ...

Radacinoase pentru ciorbe la borcan

In Conserve la 20 Aug 2012

Ardeii se curata de cotoare si seminte, dupa care se taie cubulete. Morcovul si patrujelul radacina se curata dupa care se dau pe razatoare. Sfeclele se curata, se spala si apoi se dau pe razatoare. Telina se curata, se spala si se da si ea pe razatoarea mare. Rosiile se spala si apoi se dau si...

Mixt de fructe cu iaurt

In Dulciuri la 17 Aug 2012

Banana o cojim de coaja si o taiem felii. Nectarina si marul le taiem si pe acestea felii. Strugurele il spalam si luam bobitele de pe ciorchine si il asezam intr-un bol impreuna cu nectarina, banana si marul. La final adaugam si iaurtul. Merge folosit orice fel de iaurt, dar acesta imi place...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 16 Aug 2012

Pentru inceput spalam prunele, apoi le scoatem samburii si le asezam intr-o oala. Adaugam zaharul farin si lasam peste noapte acoperita cu un capac eventual in frigider, pentru a-si lasa zeama.   A doua zi punem prunele la fiert impreuna cu zeama de lamaie si esenta de rom (eu am ca...

Tort de mere

In Torturi la 14 Aug 2012

Pentru inceput curatam merele si apoi le spalam. Curatam merele de coaja si le scoatem mijlocul (semintele si casuta lor). Se aseaza pe o farfurie si se umplu cu dulceata de visine. Separat se ia zaharul si se aseaza pe fundul oalei si o asezam pe foc sa il caramelizam si apoi...

Dobos cu crema caramel

In Prajituri la 13 Aug 2012

Pentru inceput se topeste margarina, apoi se adauga peste aceasta mierea de albine. Ouale se bat cu 150 gr zahar farin, apoi se adauga peste margarina. Peste acestea se adauga amoniacul care a fost stins cu 150 ml lapte. Se amesteca toate, iar la final se adauga faina ,formandu-se un aluat bun de...

Ketchup de casa

In Bulion la 9 Aug 2012

Pentru inceput spalam rosiile si apoi le dam pe masina speciala care separa pulpa de seminte. Zeama obtinuta se pune la fiert impreuna cu uleiul, cimbrul si busuiocul. Se lasa sa scada si apoi se adauga sare si piper. Daca isi lasa spuma, de preferat sa se dea la o parte. Dupa ce a...

Triunghiuri aperitiv cu cas si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2012

Pentru inceput dam casul pe razatoare. Apoi curatam cartofii, ii spalam si ii dam si pe ei pe razatoare. Adaugam cartofii rasi peste cas, dupa care adaugam ouale, sare si piper dupa gust. La final adaugam faina cat sa iasa o compozitie nici prea moale, nici prea tare, numai buna de luat cu...

Rulada cu cas de oi framantat

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2012

Asezam faina intr-un vas in care ii facem o gaura in mijloc. Sfaramam drojdia si o amestcam cu cele 2 lingurite de zahar. Drojdia o adaugam peste faina, dupa care ouale le batem si le amestecam cu iaurtul si il turnam si pe acesta peste drojdie. Incepem sa framantam ,adaugand din cand...

Salata simpla de vinete

In Salate la 7 Aug 2012

Pentru inceput se coc vinetele. Dupa ce s-au copt se adauga sare peste ele si se lasa la racit dupa care se curata de coaja. Se lasa la scurs ,dupa care se toaca bine cu un tocator de lemn. Separat se curata cepele si se taie marunt si se adauga peste vinetele tocate . Se adauga ulei si...

Pasta de rosii de casa

In Bulion la 7 Aug 2012

Se spala rosiile si se dau pe razatoare. Compozitia obtinuta se pune la fiert ,se adauga sare si cimbru si se lasa sa fiarba pana scade toata zeama. Este o pasta ce se poate folosi in consum imediat, cum crede fiecare.

Tocana de dovlecei

In Zacusca la 7 Aug 2012

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Dovleceii se curata de coaja si de seminte, dupa care se da pe razatoarea mare. Ceapa si morcovul se calesc bine in ulei impreuna cu foile de dafin, sare si piper dupa gust. Dupa care...

Cum se fierbe porumbul

In Mancaruri de post la 30 Iul 2012

Cum se fierbe porumbul. Porumbul se desface de panusile de deasupra . Cateva panusi se aseaza pe fundul oalei peste care se aseaza porumbul pe care eu l-am rupt in doua, pentru ca nu incapea in oala. Am adaugat apa in oala cat sa ii cuprinda si i-am pus la fiert pana s-a fiert bobul pe care...

Castraveti murati

In Muraturi la 30 Iul 2012

Castravetii se spala. Se aseza pe fundul borcanului marar uscat, apoi se aseaza castravetii unul langa altul pana se umple borcanul. Se curata usturoiul si i se da drumul in borcan printre castraveti. Se aseaza frunze de telina si mararul uscat, dupa care se pregateste apa cu sare. La un...

Prajtura cu lapte batut si dulceata de caise

In Prajituri la 27 Iul 2012

Nu m-am obosit sa separ ouale, ci le-am pus impreuna cu celelalte ingrendiente, in afara de dulceata de caise. Mi-a iesit o compozitie identica smantanei pe care am asezat-o in 2 tavi care le-am uns cu ulei si le-am tapetat cu faina. inainte de a baga tavile la cuptor am adaugat dulceata de...

Dovlecei pane

In Mancaruri de post la 25 Iul 2012

Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii de 0,5 cm. Fiecare felie se aseaza pe o farfurie intinsa si se presara sare si piper dupa gust. Se lasa astfel pana ce dovleceii isi vor lasa apa (eu i-am lasat pana dimineata). Se ia fiecare felie si se da prin faina, dupa care se pune la prajit...

Cozonac cu branza

In Prajituri la 24 Iul 2012

Modul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in restul de lapte se topeste zaharul.   Separat se topeste margarina si untura. Faina se...

Tort cu nectarine

In Torturi la 23 Iul 2012

blatul:    albusurile le batem cu un praf de sare.   galbenusurile le batem cu zaharul si apoi cu apa rece  pana se formeaza o crema spumoasa ,apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor. se adauga si zeama de  lamaie si la final faina...

Chec aperitiv cu dovleac

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2012

pentru inceput punem cartofii si morcovul la fiert dupa ce au fost curatati si spalati cu un pic de sare.   cat se fierb acestea, curatam dovleacul de coaja si de samburi,il spalam si il taiem bastonase ca in poza . dupa ce s-au fiert legumele le scurgem de apa,si apoi le taiem...

Salata de vinete cu cartofi si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2012

pentru inceput punem vinetele la copt.  apoi 2 din cele 3 oua le punem sa fiarba pana devin tari . separat punem cartofii la fiert in coaja .  cat se coc vinetele pregatim maioneza din galbenusurile de la ouale fierte si galbenusul crud ramas impreuna cu un praf de sare si...

Jeleu de corcoduse rosii

In Dulceata / Gem la 18 Iul 2012

se spala corcodusele si se pun la fiert cu apa.     cand au fiert corcodusele se strecoara si se paseaza bine ,iar zeama obtinuta se pune la fiert cu zaharul.   spuma care se va forma se va scoate si se va lasa la fiert pana se va face o pasta semi...

Afisate 91 - 120 din 239 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]