Prajitura mamei

de iri_iri in Prajituri, 19 Ian 2013 | 5924 vizualizari

 

.....aceasta prajitura am gasit-o intr-un caiet mai vechi al soacrei mele si pe care am incercat-o de sarbatori ...... soacra mea o face de cand se stie...... cu numele acesta am gasit-o si as vrea sa ii pastrez acelasi titlu in memoria mamei sale.....este o bunatate!

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • un pahar cu smantana,
  • un pahar cu ulei,
  • un pahar cu zahar,
  • 4 oua intregi
  • o lingurita amoniac stins cu otet si faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins cu sucitorul.

pentru crema :

  • 2 linguri de cacao,
  • 1 1/2 kg rahat,
  • 2 lamai mici,
  • un pachet de margarina sau unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mamei:

Pentru inceput pregatim aluatul pentru foi ,amestecand ingrendientele date.


Astfel aluatul obtinut il impartim i n 4 parti egale si le intindem pe fiecare cu sucitorul .


Ffiecare foie o coacem pe dosul foii pana se rumenesc usor.


Separat dam rahatul pe masina,apoi lamaile cu tot cu coaja,dupa care adaugam cacaoa si margarina pe care am lasat-o la temperatura camerei pentru a se omogeniza bine crema.


Crema astfel obtinuta,incepem ansamblarea prajiturii.


Asezam prima foaie,peste care adaugam un strat de crema,dupa care punem a 2a foaie ,iar crema


La final praitura va avea 4 foi si 3 straturi de crema,.


Se aseaza o greutate peste prajitura pana a doua zi ,cand se va pudra dupa preferinta cu zahar pudra sau se va topi ciocolata calda.


Este o prajitura dulce- acrisoara buna rau.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

iri_iri 1

21.01.2013, 20:13

Alexandra Elena 1

20.12.2013, 17:05

Pare foarte buna!!!

tanyapatap 1

20.12.2013, 19:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foaie sfaramata