Salata Berlineza

de iri_iri in Salate, 5 Ian 2013 | 60725 vizualizari

 

Este prima oara cand am mancat si bineinteles si prima oara cand o prepar, este o bunatate! Este un amestec de chiftelute cu maioneza si praz, adaugand dupa gust diferite ingrendiente care la final ii dau salatei un gust pe care sigur nu vrei sa il uiti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc si vita tocata in prealabil
  • o legatura marar
  • usturoi (dupa gust)
  • 3 felii de paine
  • 6 oua
  • zeama de lamaie
  • masline
  • gogosari de la otet
  • 2 bucati de praz
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Berlineza:

Pentru inceput preparam chiftelutele.


Carnea tocata o amestecam cu mararul spalat si taiat marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata un pic in apa si apoi bine stoarsa, 2 oua, sare si piper.


Din amestecul obtinut preparam mici chiftelute (sau crochete) pe care le prajim in ulei bine incins si pe care apoi le scoatem pe un prosop de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.


Cat se racesc chiftelutele preparam maioneza din cele 4 oua ramase (eu intodeauna folosesc cam 3 oua fierte si unul crud la maioneza), zeama de lamaie, un praf de sare si ulei in functie de cantitatea de maioneza pe care vrem sa o facem.


Separat curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt.


Intr-un bol adaugam chiftelutele, maioneza, prazul taiat, maslinele si gogosarii taiati cubulete, dupa care adaugam sare si piper dupa gust. Le amestecam bine dupa care putem sa o si mancam ca doar pentru asta am facut-o, nu?


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Berlineza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mena29 1

07.01.2013, 22:08

marcela1979 1

21.04.2016, 15:27

MosuNicoleta-Carmen 1

23.03.2017, 08:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Salata cu naut si ton afumat