-Licurici-

5

Bucataras
senzational

Ramnicu Valcea

Bucataras din 02.06.2015

RETETE331
PRIETENI371
Retete

Desert briose cu afine

In Dulciuri la 25 Mai 2019

Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta si putina sare, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua. La sfarsit, se incorporeaza afinele. Se...

Oua rosii, vopsite in coji de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2019

Ouale se spala bine si se lasa la uscat. Cojile de ceapa se spala, apoi se pun intr-o cratita cu apa (se opresc cateva, pentru a fi puse deasupra oualelor) si se firb 20 min, apoi se adauga ouale, putina sare si o lingura de otet. Se lasa pe foc inca 12 min, din momentul cand a inceput apa...

Cus cus cu legume

In Mancaruri de post la 4 Apr 2019

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se caleste ceapa, tocata marunt. Se adauga ardeiul (taiat bastonase), dovleceii (cubulete), apoi rosiile cherry (taiate in 2 sau 4). Separat, se pune apa la fiert cu o lingurita din amestecul de legume. Legumele se lasa pe foc in jur de 10min,...

Supa crema de rosii

In Mancaruri de post la 3 Apr 2019

Ceapa se toaca marunt, rosiile se curata de pielita si se taie cubulete, la fel si cartofii. Se pune apa la fiert cu o lingura din amestecul ardelenesc de legume. Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa cateva minute, apoi se adauga cartofii. Dupa 2 min, se adauga...

Carne de porc cu sos de bere cu ghimbir

In Porc la 2 Apr 2019

Carnea se spala bine, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se baga 30 min in frigider. Intr-un vas termorezistent, se pun 2 linguri de ulei, se adauga carnea, boiaua afumata, chimionul si un pahar mic de apa, apoi se baga in cuptorul preincalzit. Dupa 35 min, se scoate si se adauga...

Supa crema de legume cu parmezan

In Supe la 10 Mar 2019

Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa in jur de 30-40min. Legumele se muta intr-un blender (eu am scos ceapa si cateva bucati de radacinoase) si se aduga supa, pana se obtine consistenta dorita. Se adauga...

Desert placinta dobrogeana

In Dulciuri la 8 Mar 2019

Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta.  Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire. Prima foaie se unge cu unt rece, iar deasupra se pune a 2-a foaie. Amandoua se intind cu sucitorul...

Desert mucenici cu aluat de cozonac

In Dulciuri la 8 Mar 2019

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla. Maiaua se pune in gaura din faina,...

Chiftele de vita cu sos

In Mancaruri cu carne la 20 Feb 2019

Pentru chiftele, carnea tocata se amesteca cu toate condimentele, pesmetul, branza cheddar rasa si oul. Se formeaza, apoi se pun intr-un vas termorezistent. Rosiile in sos si bulionul se blendeaza, se adauga sare, piper si fulgi de usturoi, apoi se pun peste chiftele. Se baga la...

Desert tort cu ciocolata si mure

In Torturi la 20 Feb 2019

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute). Se pune putin cate putin,...

Pizza

In Pizza la 20 Feb 2019

Se cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu drojdia si uleiul de masline, apoi se pune pe o planseta tapetata cu faina si se framanta. Cand e gata aluatul,...

Aperitiv carnaciori in aluat

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2019

Aluatul se decongeleaza, apoi se desface, se lasa pe folia cu care este invelit si se mai intinde putin cu sucitorul, sa nu fie prea gros. Se taie in fasii, se pune branza cheddar rasa pe fiecare bucata, apoi carnaciorii. Galbenusul se amesteca cu sare, piper si o lingurita de apa, apoi se...

Ciorba de perisoare a la grec

In Ciorbe la 23 Ian 2019

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.  Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul l-am taiat in cubulete, pentru ca asa am avut ardeii in congelator. Radacinoasele le-am taiat in...

Desert clatite americane cu afine

In Dulciuri la 16 Dec 2018

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si un praf de sare. Se adauga ouale, laptele si sucul de rodie (de la o jumatate de rodie) si se mixeaza, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul topit si afinele. Se incinge o tigaie pentru clatite si se pune din compozitie...

Desert tort entremet cu cocos si fructe tropicale

In Torturi la 16 Dec 2018

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos. Compozitia se intinde, in strat subtire, intr-o tava (20cm)...

Lipie de casa

In Piine la 13 Dec 2018

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla. Maiaua se pune in gaura din...

Desert branzoaice

In Dulciuri la 13 Dec 2018

Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga untul topit. Cand il folosim, nu trebuie sa fie fierbinte, ci caldut. Faina se cerne intr-un bol, se...

Desert placinta cu mere

In Dulciuri la 6 Noi 2018

Pentru aluat , se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca. Intr-un bol mare, se amesteca faina, sarea, zaharul, uleiul, laptele si maiaua. Toata compozitia se...

Ciulama cu pipote si inimi

In Mancaruri cu carne la 4 Sep 2018

Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si foaia de dafin. Se spumeaza din cand in cand, pana se adauga legumele. Intre timp, se...

Coaste picante cu cartofi

In Retete Delikat la 8 Aug 2018

Condimentele (chilli, piper boabe, condimente pentru porc si sare) se zdrobesc impreuna, apoi se amesteca cu uleiul de masline. Coastele se spala, apoi se ung cu amestecul de condimente si se pun intr-un vas termorezistent. Sosul barbeque se amesteca cu apa, apoi se pune peste coaste....

Desert tort Marius 37

In Torturi la 7 Aug 2018

Pentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele. Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10 min, pana isi dubleaza volumul. Separat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga...

Desert tort cu ciocolata si zmeura

In Torturi la 22 Iul 2018

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt (cernute). Se...

Curry de pui

In Pui la 19 Iul 2018

Pieptul de pui se spala, se usuca, se taie felii si se da cu sare si piper. Intr-o tigaie inalta, se pune uleiul impreuna cu praful de curry. Dupa 1 min, se adauga ceapa feliata subtire si usturoiul (zdrobit cu lama unui cutit, apoi feliat). Dupa ce se inmoaie ceapa, se adauga pieptul de...

Supa de vita

In Supe/Ciorbe la 16 Iul 2018

Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se completeaza cu apa calda. Intre timp, se curata legumele, iar ceapa se baga in cuptor, cu tot cu coaja,...

Aripioare lipicioase cu cartofi

In Retete Delikat la 15 Iul 2018

Intr-un castron, se amesteca mierea cu sosul teriyaki, sare si chilli. Aripile de pui se spala, se curata, se sterg cu prosoape de hartie sau se lasa la scurs, apoi se pun peste compozitia cu miere. Se amesteca bine si se lasa la frigider, acoperite, pentru cel putin 1 ora sau peste noapte....

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

In Prajituri la 30 Iun 2018

Pentru coji: Apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb. Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peretii vasului. Compozitia se toarna intr-un alt vas si se lasa la racit. Cand ajunge la temperatura camerei, se adauga ouale, pe rand, mixand...

Pui cu smantana

In Pui la 30 Iun 2018

Pulpele de pui se sareaza, apoi se pun sa se rumeneasca pe ambele parti, intr-o tigaie cu putin ulei. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie bastonase, iar rosiile, cubulete. Cand pulpele sunt gata, se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se caleste...

Desert negresa cu cirese si cocos

In Prajituri la 26 Iun 2018

Faina si cacaua se cern si se amesteca cu ingrediente uscate (zahar, praf de copt, coaja de lamaie, fulgi de cocos). Se adauga si restul ingredientelor, apoi se pune intr-o tava cu hartie de copt (25x40cm). Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 20 min, la 180 grade C. Cand este gata,...

Desert Tiramisu

In Prajituri la 26 Iun 2018

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza. Crema se lasa la rece. Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de...

Lasagna

In Lasagna la 25 Iun 2018

Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se pune pasta de rosii, sare si restul de supa si se lasa pe foc, pana scade. Pentru sosul bechamel,...

Afisate 31 - 60 din 331 retete    

Postari recente

publicat la 07.02.2023

Reteta de covrigi polonezi

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]