Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi in Porc, 6 Dec 2016 | 1011 vizualizari

 

Mi-am dorit sa fac niste rulouri cu carne si foietaj, mi-am dorit sa le combin cu un sos si a iesit ceva foarte bun. Am preferat muschiuletul fraged de porc pentru ca se face repede si mie una, imi place mult. Il puteti pregati pentru o masa in familie, cand aveti musafiri si sigur nu o sa dati gres.

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulouri:
  • 700 gr muschiulet fraged de porc
  • 400 gr aluat foietaj
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • 1 lingura sos teiryaki
  • 3 linguri ulei

Pentru sosul de ciuperci:

  • 2 cutii mici ciuperci taiate
  • 1 ceapa mica
  • 200 gr smantana de tara
  • sare
  • piper
  • 1 lingura plina cu emmentaler ras
  • 2 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana:

Rulourile:

Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie.

Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm.

Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce, busuioc, cimbru, sare si piper.

In acest amestec de condimente, punem bucatile de carne, le amestecam bine.


Acoperim bolul si il dam la frigider 2-3 ore sau chiar peste noapte.

Taiem aluatul foietaj in dreptunghiuri, asezam fiecare bucata de carne pe marginea aluatului. Avem grija sa fie aluatul mai mare cu jumatate de cm si pe stanga si pe dreapta. Puteti masura inainte sa taiati aluatul, eu asa am procedat.

Incepem si rulam bine carnea in foietaj.

Rulourile obtinute le asezam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt.


Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade C, pentru 40-45 de minute.

Intre timp pregatim sosul de ciuperci:

Curatam ceapa, o tocam marunt.

Ciupercile le spalam bine, le scurgem si le mai taiem daca este nevoie.

Intr-o tigaie, incingem uleiul, adaugam ceapa si ciupercile.

Le inabusim 2-3 minute, apoi punem cam 3/4 de cana cu apa.

Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit.

Cand lichidul a scazut aproape in totalitate, adaugam smantana.

Presaram sare si piper dupa gust.

Mai dam cateva clocote, tragem tigaia de pe foc, punem emmentaler-ul ras, amestecam.

Cand rulourile sunt gata, le scoatem din cuptor.


Asezam pe farfurie sos cu ciuperci, deasupra un rulou si servim.

Puteti presara si putin patrunjel verde deasupra.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

09.12.2016, 21:01

Va multumesc mult si chiar va recomand reteta!

Gherca Daniela 1

11.12.2016, 14:45

super bun si arata tare bine!

noiinbucatarie 1

26.12.2016, 20:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din carne de porc cu couscous