nico_nico

1

Bucataras
incepator

Oradea

Bucataras din 26.10.2010

RETETE61
PRIETENI49
Retete / Dulciuri

Desert prajitura pufoasa cu mere

In Prajituri la 17 Mar 2019

 Faina se amesteca cu margarina, apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina, se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Intr-o tava dreptunghiulara tapeatata cu hârtie de copt se pune prima...

Desert negresa cu nuci si portocala

In Prajituri la 12 Mar 2019

Intr-un castron punem gemul, sucul de portocala, uleiul, apa minerala, zaharul si la final faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Compozitia se mixeaza si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem nucile taiate cutitul. Se coace 25-30 minute la 180 grade C. Dupa ce se...

Desert cheesecake cu capsuni

In Torturi la 12 Mai 2018

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se...

Gogosi turnate cu lingura

In Dulciuri la 18 Ian 2017

Intr-un castron, amestecam laptele putin cald cu zaharul si untul pana se topeste untul. Apoi adaugam faina, aromele si praful de copt. Trebuie sa fie o coca mai subtire. Se ia cu lingura si se pune la prajit. Lingura se inmoaie de fiecare data in ulei, pentru a capata o forma frumoasa .Se pot...

Chec pufos si briose cu ciocolata

In Dulciuri la 18 Ian 2017

  Intr-un castron, batem ouale cu  zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt  si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o pasta. Compozitia se pune in forme de briose doar trei parti ( eu am avut doar 8 forme de silicon si...

Chec pufos din oua de rata

In Dulciuri la 18 Ian 2017

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare (cele de rata sunt mai albe ca cele de gaina si au o consistenta mai fluida putin) si cand incep sa creasca putin sa faca spuma, se adauga rand pe rand 8 linguri de zahar si se continua baterea pana creste in volum si...

Cheesecake cu clementine

In Torturi la 16 Ian 2017

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine, eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de...

Trandafiri din mere

In Dulciuri la 12 Ian 2017

Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.Apoi, se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pun la fiert cu 2 linguri de zahar si zeama de la 1/2 lamaie. Cand incep sa fiarba, se stinge focul. Se scot imediat din apa pe o...

Branzoici

In Prajituri la 26 Oct 2016

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se...

Reteta de preparare a papanasilor cu gem de afine si smantana

In Prajituri la 26 Oct 2016

Reteta de preparare a papanasilor  Din branza,oua,faina,zahar,zahar vanilat,sare,unt topit si racit si bicarbonat se face un aluat potrivit care sa nu se prinda de maini.Din aceasta compozitie se obtin circa 15 papanasi si 15 capacele.Se formeaza papanasi rotunzi...

Margarete si cornulete cu dulceata

In Prajituri la 26 Oct 2016

 Din faina,untura,smantana,oua,lapte+drojdie si zahar se pregateste coca.Se amesteca bine pana se dezlipeste bine de maini.Se lasa la rece 2 ore apoi aceasta coca se imparte in patru parti.Fiecare parte se intinde in foaie subtire si se fac margarete cu forma.Pentru cornulete se amesteca 2-3...

Placinta rulada cu branza

In Prajituri la 26 Oct 2016

Aluatul se face astfel: faina (ungureasca) se freaca cu 2 linguri pline de unsoare de porc solida apoi se adauga  ouale , drojdie cat o nuca dizolvata in iaurt +3-4 linguri otet+1 lingura plina de sare de bucatarie.Totul se moaie cu iaurt(cam 500 ml iaurt) Aluatul obtinut se imparte in...

BAIGLI(Cozonacel cu nuca)

In Prajituri la 26 Oct 2016

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si laptele.Framantam aluatul pana se omogenizeaza si il lasam la dospit circa 40 minute la loc...

Cornulete cu magiun de prune si nuca

In Prajituri la 26 Oct 2016

Intr-un castron cernem faina apoi adaugam  untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin,zaharul,smantana,ouale si amestecam bine pana obtinem o coca care se desprinde de pe maini.Se lasa in castron la dospit cel putin 1 ora.Se imparte coca in...

GOGOSI PUFOASE

In Prajituri la 26 Oct 2016

Intr-un castron punem faina si in mijloc laptele putin caldut,drojdia,zaharul,zaharul vanilat,ouale si untul topit si racit putin. Se amesteca toate foarte bine aluatul pana devine elastic si putin mai  moale .Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Se intinde aluatul in foaie mai groasa...

Mosocoarna cu prune

In Prajituri la 26 Oct 2016

Din faina ,apa,sare drojdie+zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.     Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar.     Din aluat intindem 2 foi.Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele...

Placinta impletita cu mere si stafide

In Prajituri la 26 Oct 2016

Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia(daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul,sarea,untura si ouale.Facem o coca usor de modelat si care nu se lipeste de maini.Coca o lasam la dospit cam 1 ora.    Intre...

Placinta cu foi fine

In Prajituri la 26 Oct 2016

 Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute.      Branza dulce se amesteca cu zaharul ,zaharul vanilat,oul,stafidele, grisul, coaja si sucul de la o lamaie.      Merele se curata de coaja se dau pe razatoarea...

Prajitura cu dovleac(ludaie)

In Prajituri la 26 Oct 2016

Intr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem o coca. Se imparte in doua.Se intinde o foaie se pune umplutura de dovleac si deasupra razuim cealalta parte de coca pe care o amestecam cu putina faina (sa fie putin mai tare). Pentru umplutura...

Placintele pufoase de toamna

In Prajituri la 26 Oct 2016

 Se amesteca drojdia uscata cu zaharul . Se adauga 1 lingura de faina si aproximativ 100 de ml. de lapte batut, la temperatura camerei; se lasa sa dospeasca drojdia, aproximativ 10 minute. Faina se cerne intr-un bol incapator si se amesteca cu sarea. Se face o gaura la mijloc, se adauga...

Prajitura pufoasa cu caise

In Prajituri la 7 Iul 2011

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul(13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine o crema spumoasa apoi se adauga laptele, uleiul si faina+praful de copt.Se obtine o compozitie care curge.Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu...

Tort de vara cu fructe

In Torturi la 16 Iun 2011

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri de zahar. Galbenusurile se bat bine cu mixerul impreuna cu celelalte 5 linguri zahar si cele 2 pliculete de zahar vanilat pana devine ca o crema si adaugi apoi praful de copt si bicarbonatul dizolvat in zeama...

Tort cu lamaie

In Torturi la 12 Mai 2011

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare apoi se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul si zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si la urma faina in ploaie.Se amesteca cu lingura de lemn ca sa nu se lase...

Poiana cu margarete

In Torturi la 16 Dec 2010

Pentru blat separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu 6 linguri zahar, zaharul vanilat si 4 linguri de apa si praful de copt.Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri apa si un praf de sare si cu 6 linguri de zahar apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.Compozitia se pune in forma rotunda...

Tort cu ciocolata

In Torturi la 4 Noi 2010

Pentru blat se bat albusele spuma tare cu un praf  de sare apoi adaugam zaharul si se pun galbenusurile, praful de copt dizolvat cu zeama de lamaie si la urma faina.Se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc potrivit timp de 20-25minute.  Pentru crema se pun pe foc ouale...

Rumba

In Prajituri la 4 Noi 2010

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul, galbenusurile. Uleiul se amesteca usor, apoi adaugi coaja de lamaie(portocala), vanilia si praful de copt dizolvat in putin lapte(2-3 linguri de lapte).La urma se pune faina. Se coc 3(trei) foi in tava unsa cu ulei si tapetata cu...

Negresa

In Prajituri la 3 Noi 2010

Pentru blat: se amesteca bine toate ingredintele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina , la foc potrivit. Pentru crema: albusurile se bat spuma cu zaharul.Spuma se pune peste blatul copt pe jumatate  si se pune tava din nou la cuptor pana cand albusurile se...

Prajitura mozaic

In Prajituri la 3 Noi 2010

Pentru foi se amesteca faina cu margarina, apoi drojdia dizolvata in laptele caldut,zaharul si galbenusurile.Se obtine un aluat din care se intind 4 foi. Intr-o tava unsa cu putin ulei se intinde prima foaie apoi se pune rahatul taiat cubulete dat prin faina, se intinde a doua foaie apoi pui...

Branzoici

In Dulciuri la 3 Noi 2010

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 28 Oct 2010

Pentru blat se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga celelalte ingrediente.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor cam 15-20 minute la foc potrivit. Intre timp merele...

Afisate 1 - 30 din 43 retete    

Postari recente

publicat la 17.03.2019

Ardei cu salata de cuscus

publicat la 17.03.2019

Mancarica de fasole verde

publicat la 17.03.2019

Desert prajitura pufoasa cu mere

 
Camara Bucatarasilor

In cont 24

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]