BAIGLI(Cozonacel cu nuca)

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 1026 vizualizari

 

Sunt o minunatie de cozonacei.                                                       POFTA BUNA!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 550-600 gr faina ( 3 cani),
  • 2 linguri de untura de porc,
  • 100 gr margarina ,
  • 1 ou intreg,
  • 1 galbenus de ou,
  • un cub mic de drojdie(20 gr),
  • 4 linguri zahar,
  • 150-200 ml lapte,
  • putina sare.
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca macinata,
  • zahar dupa gust,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja de a o lamaie,
  • 100 ml lapte.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BAIGLI(Cozonacel cu nuca):

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si laptele.Framantam aluatul pana se omogenizeaza si il lasam la dospit circa 40 minute la loc caldut.Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale.Fiecare parte o intindem sub forma dreptunghiulara cu o grosime de 3 mm peste care punem 1/3 din umplutura(peste nuca macinata adaugam laptele fierbinte si zaharul si zaharul vanilat si coaja de lamaie si amestecam bine si impartim in trei parti).Cozonaceii cu nuca ii punem in tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu un galbenus de ou si ii mai lasam circa 15 minute la dospit apoi ii coacem circa 40 minute la foc potrivit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "BAIGLI(Cozonacel cu nuca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

26.10.2016, 21:06

Tot cu nuca prefer si eu cozonacii!

MotanLaOale 1

27.10.2016, 09:02

mirela0911 1

01.11.2016, 10:12

Buni de tot!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Placinta adanca cu mere si sos aromat