Cartofi taranesti cu varza de bruxelles

de Oana in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2010 | 10816 vizualizari

 

O reteta rafinata, o garnitura perfecta pentru carnea de curcan sau rata.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari, rosii
  • o mana de varza de bruxelles
  • 4 felii de bacon
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 lingura mustar dijon
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti cu varza de bruxelles:

Cartofii se spala bine, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Varza de bruxelles se curata, se spala si se pune si ea la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa, atentie la cartofi, nu trebuie fierti excesiv, sa nu se sfarame. Se pot face si la steamer, aproximativ 10 minute.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele fine. Se pun la calit in putin ulei, intr-o tigaie incapatoare. Se adauga apoi baconul taiat fasiute si se lasa putin la rumenit. Apoi se pune mustarul si se adauga cartofii si varzucile. Se intorc pe ambele parti pana incep a devina aurii.

I-am mancat alaturi de rulourile de curcan cu hribi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu varza de bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

susu 1

28.03.2010, 00:18

Oana vrei sa ma zapacesti cu retetele tale. Delicioasa si arata de nota 10

nadina73 1

28.03.2010, 04:06

feliciatri oana arat super bine

Oana 1

28.03.2010, 16:27

Multumeeeesc

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci