A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Hotdogs(americanisme)

Postat de: rivka in Vita

Se prepara cremvustii in apa pe aragaz. Se toaca ceapa si castravetele la fel si rosia si se amesteca toate ca pentru o salata. In mijlocul fiecarei painici taiate pe jumatate se pune cate...Citeste continuarea

Hribi cu mamaliguta

Postat de: Irina in Mancaruri de legume

Am incins putin ulei intr-o tigaie, am adaugat usturoi pisat( fiecare pune cat pofteste) si hribii taiati cubulete. Am amestecat cu grija, sa nu se prinda de tigaie, am adaugat sare, piper si-n...Citeste continuarea

Hai sa mancam ROMANESTE: Scovergi...

Postat de: Brindusa in Aperitive / Garnituri

Poate mi se trage de la nou aparuta serie a minunatelor bucate romanesti culese de R.A.R. Sau de la faptul ca de 3 saptamani stau la tara. Nu stiu. Dar pentru sambata trecuta n-am vrut nici ceva...Citeste continuarea

Hribi cu smantana

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) ) Se toaca pe un fund , in cubulete de marime...Citeste continuarea

Happy-face sandwich

Postat de: laylalala in Mancare copii

Se incinge uleiul intr-o tigaie.Se sparge oul in tigaie si se prajeste pana cand albusul s-a coagulat dar galbenusul este moale.Se sareaza putin apoi se ia de pe foc si se pune pe o hartie (pentru...Citeste continuarea

Happy cake

Postat de: laylalala in Torturi

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina 4 forme de chec (eu am folosit 2 forme de inimioara si 2 de ursuleti). Intr-un vas, se bate untul cu cele doua tipuri...Citeste continuarea

Hamburger de primavara

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Se amesteca carnea cu cartoful dat pe razatoarea mica,patrunjelul tocat fin,ceapa si usturoiul tocate fin si ele,oul si condimentele plus pasta de tomate. Se formeaza 16 bile,se pun in folie...Citeste continuarea

Hamburger facut in casa

Postat de: Brindusa in Vita

Reteta pentru sosul de rosii aici Mai intai curata carnea de tendoane. Toac-o cu ce ai la indemana. In putin ulei inmoaie ceapa. Amesteca in carne ceapa, corindru, chimen, parmezan, ou,...Citeste continuarea

Happy Wok

Postat de: epurasha2bb in Pui

Se curata legumele de coji si se taie marunt:ceapa solzisori, usturoiul rondele mici, maslinele fara samburi rondele mici,telina rondele mici, ciupercile lamele.Rosiile se lasa intregi.Se inginge...Citeste continuarea

Hachis Parmentier

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui il tocam impreuna cu legumele si verdeata, apoi calim compozitia obtinuta in putin ulei de masline. Potrivim gustul de sare si piper. Ungem un vas termorezistent cu unt su punem...Citeste continuarea

Haiose rapide cu rahat

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se lasa sa se dezghete putin aluatu pt a se putea lucra mai bine ,apoi se taie patratele  se pune cate 1 bucatica de rahat si se impatura in doua Se preseaza bine la capete si se pune in...Citeste continuarea

Hummus bil tahini

Postat de: Brindusa in Aperitive / Garnituri

Fierbe nautul pana se inmoaie. Mixeaza-l bine cu pasta de susan si usturoiul. Adauga sare si zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place. Adauga din zeama in care a fiert nautul, pana...Citeste continuarea

Hachis parmentier

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

 Retetea e simpla ca idee, avem la baza un strata de legume si carne ( rereta spunede vita eu ampus de pui ) tocat fin si gatit putin in prealabil si un piure de cartofi mai consistent cu...Citeste continuarea

Hot cross buns

Postat de: laylalala in Piine

Intr-un vas, se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu 1 lingurita zahar.Se lasa sa stea 10 minute. Intr-un alt vas, se amesteca faina cu restul de zahar, plicul Finesse Bourbon-Vanilla...Citeste continuarea

Hamsie pane

Postat de: madi_marin in Peste

Hamsiile se curata de cap si intestine, se spala si se lasa la scurs pe hartie absorbanta. Se bate oul bine cu 3 linguri cu apa rece, se adauga condimentele pentru peste si usturoiul granulat,...Citeste continuarea

Hrisca cu lapte si scortisoara

Postat de: gospodinadecriza in Mancare copii

Hrisca se curata de impuritati, se clateste, apoi se pune la inmuiat in apa sau direct in lapte si se lasa peste noapte, la cald.   Dimineata, o scurgem de apa, o punem in laptele incalzit,...Citeste continuarea

Haiose rapide

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se lasa sa se decongeleze putin foile(sant 2 in pachet) pt a nu se rupe, dupa care sa taie in patrate si se pune cate o bucatica de rahat sau gem. Se unesc capetele se apasa putin pe ele(oricum se...Citeste continuarea

Hrisca in lapte

Postat de: Mama_Lizica in Prajituri

Speli hrisca in 2-3 ape reci si o lasi la inmuiat de seara in 200 ml apa. A doua zi, iei bobitele care s-au ridicat la suprafata si le arunci, apoi arunci apa si mai clatesti o data. Pui la fiert...Citeste continuarea

Halva de casa

Postat de: anisoara in Dulciuri

1. Intr-un vas se fierbe la un foc mic un sirop de zahar cu apa  pina siropul va incepe sa se ingroase putin. Se poate inlocui zaharul  cu miere de albine.  2. In alt vas se...Citeste continuarea

Hummus

Postat de: Oana in Salate

Nautul se spala bine si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa rece. Se lasa peste noapte. A doua zi se fierbe pana se inmoaie bine. Eu i-am schimbat apa o data, am scurs boabele, am adaugat...Citeste continuarea

Humus reteta

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Humus reteta Se lasa nautul la inmuiat de seara pana dimineata. Se schimba apa si se pune la fiert in apa cu sare aproximativ o ora. Dupa ce este fiert, se scurge, se adauga cateii de...Citeste continuarea

Halva din gris(irmik helvasi)

Postat de: Hutzanca in Dulciuri

Laptele si zaharul se fierb intr-un castron.Intr-un alt vas se incalzeste untul si se adauga grisul,prajindu-se pana se rumeneste.Se adauga si migdalele si se amesteca inca 5 min la foc mic.Se ia...Citeste continuarea

Hamburger delicios

Postat de: RozBonBon in Aperitive / Garnituri

se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca foarte bine se formeaza 3 chiftele se prajesc intr-o tigaie teflonata cu foarte putin ulei sau intr-o tigaie traditionala cu mai...Citeste continuarea

Hai-hui pe Papamond - Varzari...

Postat de: klausenburger in Piine

1. Amestecati faina, sarea si zaharul si adaugati drojdia, un ou intreg, untul topit si racit, iaurtul si laptele caldut. Amestecati si daca e nevoie adaugati faina pentru a obtine un aluat...Citeste continuarea

Hamburgeri

Postat de: ala_oancea in Vita

Chiflele le-am facut dupa reteta Laurei Laurentiu , doar ca nu le-am tinut in cuptor cu recipietul de apa. Mi-au placut foarte mult, si la gust, dar si faptul ca nu s-au umflat prea tare....Citeste continuarea

Humus reteta libaneza

Postat de: Sabina in Aperitive / Garnituri

Humus reteta Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert...Citeste continuarea

Home made shaorma

Postat de: Oana in Pui

Atentie, pregatiti farfuriile! Puneti pe o farfurie lipia, ungeti-o cu sos tartar si apoi asezati dupa preferinta si in ce cantitate vreti toate ingredientele. Eu pun cartofii prajiti,...Citeste continuarea