Hachis parmentier

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 9 Apr 2010 | 4675 vizualizari

 

Denumirea suna cam pretentios dar la esenta este foarte simpla. Acest fel de mancare foarte vechi , are la baza un amestec de piure de cartofi cu carne si alte ingrediente tocate tocata ( hachés in fraceza) . Initiatorul ei ar fi fost Antoine Augustin Parmentier un nutritionist, farmacist, agronom de la curtea regelui Louis XVI , care cu acest fel de mancare l-a convins insusi pe rege sa consume cartofii sub aceasta forma.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de cuptor de marime medie avem nevoie de :
  • 350 grame de carne tocata de pui ( eu am tocat-o eu cu robotul meu) ,
  • o lingura ulei,
  • sare,
  • piper,
  • o ceapa mare,
  • putin morcov,
  • telina radacina 
  • cateva fire de verdeata ( patrunjel am pus eu ) facute toate cu robotul marunt.
  • Pentru piure avem nevoie de
  • 800 grame de cartofi,
  • o nuca de unt,
  • o cescuta de lapte fierbinte,
  • 2 galbenusuri de ou s
  • 50 grame de cascaval ras,
  • putina nucsoara,
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hachis parmentier:

Retetea e simpla ca idee, avem la baza un strata de legume si carne ( rereta spunede vita eu ampus de pui ) tocat fin si gatit putin in prealabil si un piure de cartofi mai consistent cu galbenus de ou si cascaval ras in compotitie ca si patura de suprafata. Se pot face si oua straturi de piure si la mijloc stratul de carne, depinde de preferita si imaginatie.


Preparare: pregatim toate legumele si le maruntim cu robotul impreuna cu verdeata si apoi le calim intr-o lingura de ulei.


Dupa ce le-am calit bine cu sare si piper pret de cateva minute le asezam ca strat de baza intr-un vas termorezistent.


Separat pregatim un piure de cartofi din cartofi zdrobiti fierbinti cu sare, nucsoara, canita de lapte fierbinte si unt. Adaugam apoi galbenusurile de ou si cascaval ras.


Turnam un strat de piure peste stratul de carne si deasupra mai punem putin cascaval ras si verdeata. Se da la cuptor la temperatura medie, 20-30 minute .


Se serveste cald, decupat in patrate. este foarte aromat si consistent, o mancare potrivita pentru multe ocazii si care impaca multe gusturi .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hachis parmentier" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Sylvia 1

10.04.2010, 18:33

Mirella ma bucur ca ti-a placut, se poate jongla si cu compozitia de carne si cu restul ingredientelor

Sylvia 1

10.04.2010, 18:35

Dicarmencitta si Mihaela va multumesc pentru aprecieri

Panacris 1

18.01.2013, 08:21

Rapid, ușor și savuros!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei