Chifteluţe de găină cu sos acrişor

de ionix in Mancaruri cu carne, 1 Sep 2010 | 5686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 1 piept mare de gaina
  • 1 cartof
  • 4-5 catei usturoi
  • o ceapa galbena mare
  • ½ legatura marar
  • un ou
  • 1 lingurita cu pesmet
  • ½ legatura patrunjel
  • sare, piper
  •   Pentru sos
  • o ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • marar si patrunjel (cate o jumatate e legatura)
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • o lingura cu apa
  • ¼ pahar cu vin sec
  • 3-4 linguri cu sos worcestershire
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe de găină cu sos acrişor:

Pieptul de gaina il tocam si-l amestecam cu oul si pesmetul. Cartoful si ceapa le dam pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi le punem peste carne si amestecam. Tocam marunt mararul si patrunjelul, pisam usturoiul si le amestecam in compozitia cu carne. Punem sare si piper dupa gust iar apoi le prajim in ulei foarte bine incins.

Intre timp preparam sosul:

Uleiul se pune la incins impreuna cu apa. In uleiul incins punem la calit ceapa toccata foarte marunt. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adauga sosul Worcestershire. Lasam 2-3 minute, la foc mic, si adaugam vinul. Mai lasam inca veo 7-8 minute si punem verdeata toccata marunt si usturoiul taiat feliute. Dregem cu sare si piper si punem sosul peste chiftele in momentul servirii.

Eu am servit cu orez simplu si ardei iute. A mers de minune cu sosul.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe de găină cu sos acrişor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Teo 1

01.09.2010, 22:46

sunt sigura ca au iesit bune , chiar daca gaina a fost ''doamna de oras ''!

Bunica 1

02.09.2010, 20:08

super

ionix 1

02.09.2010, 20:31

@Teo... au fost foarte bune... cu o doamna gaina de la tara cred ca o dadeam in bara, daca era prea batrana
@Bunica... mersic

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate