Chifteluţe de găină cu sos acrişor

de ionix in Mancaruri cu carne, 1 Sep 2010 | 3192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 1 piept mare de gaina
  • 1 cartof
  • 4-5 catei usturoi
  • o ceapa galbena mare
  • ½ legatura marar
  • un ou
  • 1 lingurita cu pesmet
  • ½ legatura patrunjel
  • sare, piper
  •   Pentru sos
  • o ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • marar si patrunjel (cate o jumatate e legatura)
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • o lingura cu apa
  • ¼ pahar cu vin sec
  • 3-4 linguri cu sos worcestershire
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe de găină cu sos acrişor:

Pieptul de gaina il tocam si-l amestecam cu oul si pesmetul. Cartoful si ceapa le dam pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi le punem peste carne si amestecam. Tocam marunt mararul si patrunjelul, pisam usturoiul si le amestecam in compozitia cu carne. Punem sare si piper dupa gust iar apoi le prajim in ulei foarte bine incins.


Intre timp preparam sosul:


Uleiul se pune la incins impreuna cu apa. In uleiul incins punem la calit ceapa toccata foarte marunt. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adauga sosul Worcestershire. Lasam 2-3 minute, la foc mic, si adaugam vinul. Mai lasam inca veo 7-8 minute si punem verdeata toccata marunt si usturoiul taiat feliute. Dregem cu sare si piper si punem sosul peste chiftele in momentul servirii.


Eu am servit cu orez simplu si ardei iute. A mers de minune cu sosul.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe de găină cu sos acrişor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Teo 1

01.09.2010, 22:46

sunt sigura ca au iesit bune , chiar daca gaina a fost ''doamna de oras ''!

Bunica 1

02.09.2010, 20:08

super

ionix 1

02.09.2010, 20:31

@Teo... au fost foarte bune... cu o doamna gaina de la tara cred ca o dadeam in bara, daca era prea batrana
@Bunica... mersic

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Gulas de oaie