Hribi cu smantana

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2010 | 17280 vizualizari

 

exista ceva mai bun pe lume? ..aa..da..clatitele banatene :)), da' si hribiiii..mmmmmm

 

INGREDIENTE

  • 1kg hribi fierti (daca nu aveti hribi, puteti folosi si alt fel de ciuperci)
  • o ceapa mare
  • 50 gr unt
  • 400gr smantana
  • o lingura faina
  • un varf linguritza rozmarin
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • doua polonice de lapte
  • 3 catei usturoi
  • delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hribi cu smantana:

Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) )

Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita.

Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si rozmarinul, in unt, intr-un vas de tuci (eu as lua pe insula si vasul asta:)) )

Se calesc aprox 7-8 min apoi se pun hribii, se mai calesc 5 minute si se pun doua polonice cu lapte.

Se mai lasa 7-8 minute, apoi se toarna deasupra smantana amestecata cu faina.

Se mai dau doua clocote, potrivim gustul de sare si piper, adaugam delikatul  si gata.

CE FIIN..CE BUUN...! O mamaligutza si putin patrunjel intregesc imaginea apoi o cafea si nani :d :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

nadina73 1

11.07.2010, 12:23

acuma daca tot am zis care va fi scoru,vreau o portie de hibrizi ce zici imi dai?cred ca nu daca ziceam 3-1 olanda da oricum nota 10 super bune

gaby_duceag 1

11.07.2010, 13:04

ricamil))).dar eu nu-s intreaga la minte)da' nu de la hribi, de la nastere))). nadina, mai indraznesti sa ceri ceva?))))

gaby_duceag 1

25.10.2012, 11:38

11.07.2010, 13:04 | Modifica

ricamil))).dar eu nu-s intreaga la minte)da' nu de la hribi, de la nastere
tot dusa cu pluta eram )))))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne