Hribi cu smantana

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2010 | 13372 vizualizari

 

exista ceva mai bun pe lume? ..aa..da..clatitele banatene :)), da' si hribiiii..mmmmmm

 

INGREDIENTE

  • 1kg hribi fierti (daca nu aveti hribi, puteti folosi si alt fel de ciuperci)
  • o ceapa mare
  • 50 gr unt
  • 400gr smantana
  • o lingura faina
  • un varf linguritza rozmarin
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • doua polonice de lapte
  • 3 catei usturoi
  • delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hribi cu smantana:

Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) )


Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita.


Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si rozmarinul, in unt, intr-un vas de tuci (eu as lua pe insula si vasul asta:)) )


Se calesc aprox 7-8 min apoi se pun hribii, se mai calesc 5 minute si se pun doua polonice cu lapte.


Se mai lasa 7-8 minute, apoi se toarna deasupra smantana amestecata cu faina.


Se mai dau doua clocote, potrivim gustul de sare si piper, adaugam delikatul si gata.


CE FIIN..CE BUUN...! O mamaligutza si putin patrunjel intregesc imaginea apoi o cafea si nani :d :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

nadina73 1

11.07.2010, 12:23

acuma daca tot am zis care va fi scoru,vreau o portie de hibrizi ce zici imi dai?cred ca nu daca ziceam 3-1 olanda da oricum nota 10 super bune

gaby_duceag 1

11.07.2010, 13:04

ricamil))).dar eu nu-s intreaga la minte)da' nu de la hribi, de la nastere))). nadina, mai indraznesti sa ceri ceva?))))

gaby_duceag 1

25.10.2012, 11:38

11.07.2010, 13:04 | Modifica

ricamil))).dar eu nu-s intreaga la minte)da' nu de la hribi, de la nastere
tot dusa cu pluta eram )))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Burek cu branza