Alba ca Zapada (Lamaita)

de - TABITA - in Prajituri, 14 Apr 2013 | 17186 vizualizari

 

Inca de cand eram mica aveam de la o prietena o reteta de prajituri Alba ca Zapada, insa doar acum m-am decis sa o incerc. Pentru foi m-am inspirat de la Miha.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 cani faina
  • 1 varf de sare

Pentru crema:

  • 1 plic crema pentru Alba ca Zapada Dr Oetker
  • 1 litru bautura Joya soia Calciu rece
  • 80 g zahar
  • 40 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie

Decor:

  • cocos
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (Lamaita):

Foi:


Se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.


Se adauga uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.


Se adauga laptele.


Se adauga si faina in compozitie, cate putin. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga. Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.


Se imparte aluatul in 4 parti, pe care le intindem pe dosul tavii.

Coacem in cuptorul incins la 160-170°C, aproximativ 10-15 minute, pana cand marginile devin usor maronii.


Daca foile sunt putin tari, ele se vor mai inmuia de la crema cat sunt la frigider.


Crema:


Se pune continutul plicului intr-un vas, se adauga zaharul si laptele rece de la frigider si se amesteca imediat cu mixerul timp de 3 minute la viteza mare.


Cu ajutorul mixerului se amesteca untul (la temperatura camerei) timp de 1 minut cu zaharul pudra pana devine spumos.


Se adauga untul batut spuma peste crema si se mixeaza pana la omogenizarea completa. Se adauga la crema coaja si sucul de lamaie.


Cu aceasta crema obtinuta se umplu foile dupa ce s-au racit, se aseaza un fund de lemn sau o greutate peste foi.


Se da la rece pana a doua zi si se portioneaza in forma de romburi.


La final, se presara cocos.


ps:Crema se pune doar intre foi. Eu am mai pus si pe deasupra ca aveam prea multa.


 

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pudra.

2

Bautura de soia se poate inlocui cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada (Lamaita)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

- TABITA - 1

02.08.2013, 16:19

Cris

- TABITA - 1

02.08.2013, 16:20

gio

Krystyan Trendy 1

21.12.2013, 15:30

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort festiv Orange-Chocolate

de Ela68 5

la 09:12

 Salau cu prosciutto ,rosii uscate si usturoi

ieri la 23:56

Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 19:35

Desert marshmallows stars

de Meea 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada