Alba ca Zapada (Lamaita)

de - TABITA - in Prajituri, 14 Apr 2013 | 17851 vizualizari

 

Inca de cand eram mica aveam de la o prietena o reteta de prajituri Alba ca Zapada, insa doar acum m-am decis sa o incerc. Pentru foi m-am inspirat de la Miha.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 cani faina
  • 1 varf de sare

Pentru crema:

  • 1 plic crema pentru Alba ca Zapada Dr Oetker
  • 1 litru bautura Joya soia Calciu rece
  • 80 g zahar
  • 40 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie

Decor:

  • cocos
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (Lamaita):

Foi:


Se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.


Se adauga uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.


Se adauga laptele.


Se adauga si faina in compozitie, cate putin. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga. Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.


Se imparte aluatul in 4 parti, pe care le intindem pe dosul tavii.

Coacem in cuptorul incins la 160-170°C, aproximativ 10-15 minute, pana cand marginile devin usor maronii.


Daca foile sunt putin tari, ele se vor mai inmuia de la crema cat sunt la frigider.


Crema:


Se pune continutul plicului intr-un vas, se adauga zaharul si laptele rece de la frigider si se amesteca imediat cu mixerul timp de 3 minute la viteza mare.


Cu ajutorul mixerului se amesteca untul (la temperatura camerei) timp de 1 minut cu zaharul pudra pana devine spumos.


Se adauga untul batut spuma peste crema si se mixeaza pana la omogenizarea completa. Se adauga la crema coaja si sucul de lamaie.


Cu aceasta crema obtinuta se umplu foile dupa ce s-au racit, se aseaza un fund de lemn sau o greutate peste foi.


Se da la rece pana a doua zi si se portioneaza in forma de romburi.


La final, se presara cocos.


ps:Crema se pune doar intre foi. Eu am mai pus si pe deasupra ca aveam prea multa.


 

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pudra.

2

Bautura de soia se poate inlocui cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada (Lamaita)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

- TABITA - 1

02.08.2013, 16:19

Cris

- TABITA - 1

02.08.2013, 16:20

gio

Krystyan Trendy 1

21.12.2013, 15:30

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada