Alivenci cu mărar

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2013 | 9413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vaci,
  • 200 g smântănă,
  • 100 g unt,
  • 100 g făină,
  • 100 g mălai,
  • 4 ouă mari,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 legătură mărar,
  • smântănă pentru servit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci cu mărar:

Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec. Separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un castron cernem făina. Spălăm și tocăm mărunt mărarul. Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea. Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna. Amestecăm bine până la omogenizare. Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform. Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.


Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C. Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra. Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci cu mărar" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

orin 1

29.03.2013, 21:50

Sunt in Spania si aici nu este branza de vaci...o pot inlocui cu alt sortiment? ricotta,de exemplu...

Cris2711 1

29.03.2013, 21:54

orin cauta sub denumirile requeson sau curajada

elucubratiiculinare 1

02.04.2013, 18:48

orin, se poate pune chiar si varianta de branza: telemea putin sarata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Alivanca Moldoveneasca