Aloo bonda

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 25 Noi 2012 | 5405 vizualizari

 

am incercat o nou a reteta delicioasa din India :aloo bonda! niste chiftelute din cartofi cu condimente, ceapa verde, frunze de coriandru

 

INGREDIENTE

  • condimente India :un varf de lingurita garam masala , un varf de lingurita praf de ghimbir, un varf de lingurita praf de usturoi;
  • niste frunze de ceapa verde tocata si frunze de coriandru proaspete de preferat sau uscate daca nu gasiti fresh;
  • un morcovas foarte micut si fraged fiert ;
  • 1 castravete murat tocat marunt;
  • 3-4 cartofi potriviti fierti si pasati ca pt.piure;
  • pt.aluat:
  • un ou batut ,
  • o lingura de mustar in care adaugam pentru ingrosare 1 lingura de faina de ovaz/de orez si iar putin praf de ghimbir si o lingurita de zeama de lamaie.
  • pt.prajit: ulei, si pt. crusta fulgi de porumb sarati zdrobiti /pesmet grunjos;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aloo bonda:

Se fierb cartofii, se paseaza ca la piure dar fara sa adaugi lapte sau unt in ei.In acesti cartofi pasati adaugi condimente :un varf de lingurita garam masala , un varf de lingurtita praf de ghimbir, un varf de lingurita praf de usturoi.Amesteci bine cu niste ceapa verde tocata si frunze de coriandru si am adaugat si un morcovas foarte micut si fraged fiert si el si tocat marunt precum si cateva feliute de castravecior murat tocat marunt.Apoi facem un aluat dintr-un ou batut si o lingura de mustar in care adaugam pentru ingrosare 1 lingura de faina de ovaz/de orez si iar putin praf de ghimbir si o lingurita de zeama de lamaie.Apoi facem in mana bile din amestecul acela de cartof, dam prin aluatul pregatit si apoi eu am mai dat si prin pesmet amestecat cu o lingurita de fulgi de porumb sfaramati marunt si in care am presarat iar garama masala.Prajim bilutele in ulei incins ca pe gogosi.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aloo bonda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Aloo bonda-0
Aloo bonda-1

COMENTARII (26)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

28.02.2013, 18:19

Minunat preparat Trecut la favorite

epurasha2bb

epurasha2bb 1

20.03.2013, 21:44

Multumesc!

babi5

babi5 1

07.10.2014, 07:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!