Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2014 | 8737 vizualizari

 

Zilele trecute aflandu-ma intr-un magazin la cumparaturi, am zarit o fetita care se juca cu manutele intr-o punga sparta de faina...o lua si-o imprastia peste tot lasand-o sa cada de la inaltime...va imaginati ce era pe rochita ei, am indragit-o pe data :)))...cam asa am facut si eu cu acest aluat...m-am jucat si iar m-am jucat cu faina...dar a iesit grozav! Acest aluat il puteti proba si in varianta cu smantana, eu am sa o fac data viitoare...se face incredibil de rapid , asa ca daca vreti sa pregatiti o placinta cu branza sau un cremsnit cat ai bate din palme, nu ezitati si folositi reteta...

 

INGREDIENTE

Aluat foietaj by Ruxy:

  • 250 gr unt( 85% grasime neaparat)
  • 550 gr faina
  • 1 ou si doua galbenusuri
  • 400 gr iaurt grecesc 10%
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt( 85%)
  • faina la discretie pentru infainat si intins aluatul

Pentru placinta: Umplutura:

  • 650 gr branza telemea sarata
  • 3 oua
  • marar
  • patrunjel
  • 3 galbensuri pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy:

Se amesteca intr-un vas, untul ( 250 gr)rece, dar moale( pentru asta il vom taia in felii subtiri), oul, galbenusurile, iaurtul rece, praful de sare  si faina( 550 gr). Framantam aluatul pana se omogenizeaza ingredientele si nu se mai lipeste de maini( este posibil sa mai aveti nevoie de putina faina, depinde de tipul folosit, la mine nu a mai fost nevoie).

Se imparte in doua bucati.

Fiecare bucata se intinde pe o suprafata bine infainata, aici va jucati cu faina din belsug, vom infaina si sucitorul.

Pe una din foi se intinde untul( cele 100 gr), bine framantat si inmuiat. Pudram cu faina.

Deasupra asezam a doua foaie si cu sucitorul trecem de cateva ori peste foile suprapuse.

Rulam de la un capat pe orizontala si gata, acesta este aluatul nostru.

Din acesta coca se obtin 5 sau 6, sau chiar 7  foi subtiri de aluat foietaj, depinde pentru ce tava doriti sa il folositi. Cu cat foile sunt intinse mai subtiri cu atat aluatul devine mai casant si se desprinde in foite.

Coacem aluatul la 200 de grade pana se rumeneste.

Pentru a face placinta:

Pentru umplutura vom amesteca branza cu ouale si verdeata.

Vom imparti coca in 5 bucati si vom intinde cat mai subtire fiecare foaie. Pentru a face asta vom infaina bine suprafata si sucitorul, iar daca este nevoie vom pune faina si pe foaia de aluat cand o vom intinde. Dupa ce am intins foaia o vom presara cu umplutura de branza. si  vom rula strans pe orizontala, apoi vom aseza bucatile in tava de copt tapetata cu pergament.

Punem toate bucatile de aluat rulate si umplute cu branza si apoi le ungem cu galbenus.

Coacem placinta pana se rumeneste frumos (35 sau 40 de minute sau functie de cuptor). Ramane se o mancam cu pofta, ca tare-i delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Pentru a intinde mai bine aluatul ne putem ajuta de o foaie pergament pusa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

19.06.2014, 12:11

Va multumesc muuult! O sa fac cu el o placinta cu carne si ciuperci delicioasa si-o sa va servesc pe toti ! ))

Ela68 1

19.06.2014, 14:24

arata foarte bine !

RuxyRux 1

26.06.2014, 10:47

Multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu ricotta si mozzarella