Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

de radu_popovici in Aperitive / Garnituri, 8 Dec 2010 | 7364 vizualizari

 

Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. Aceste alune crocante, cu gust dulce-iute-sarat, sunt o gustare care se prepara si se serveste pe strada, de obicei ambalata in cornete de hartie. Merge foarte bine cu bere, sau cu un vin alb, usor si sec.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 2 linguri de miere
  • 250 g alune caju crude
  • 120 g miez de nuca de cocos deshidratat
  • 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt
  • 2 cm bucata de ghimbir
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos:

Se rade ghimbirul si se stoarce razatura pentru a colecta sucul. Se combina acesta cu mierea.

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se adauga mixtura de miere. Se amesteca 5-6 secunde.

Se adauga alunele si miezul de nuca de cocos si se prajesc pana ce se rumenesc.

Se adauga ardeii iuti, sare si piper. Se amesteca pana ce ingredientele sunt bine onogenizate. Se servesc alunele calde, sau reci.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alune caju deja prajite si sarate, caz in care prajiti alunele foarte putin, doar 30 de secunde, si fiti mai prudenti cu adausul de sare. Se poate prepara retea folosind si alte tipuri de alune si nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries