Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

de radu_popovici in Aperitive / Garnituri, 8 Dec 2010 | 4590 vizualizari

 

Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. Aceste alune crocante, cu gust dulce-iute-sarat, sunt o gustare care se prepara si se serveste pe strada, de obicei ambalata in cornete de hartie. Merge foarte bine cu bere, sau cu un vin alb, usor si sec.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 2 linguri de miere
  • 250 g alune caju crude
  • 120 g miez de nuca de cocos deshidratat
  • 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt
  • 2 cm bucata de ghimbir
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos:

Se rade ghimbirul si se stoarce razatura pentru a colecta sucul. Se combina acesta cu mierea.


Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se adauga mixtura de miere. Se amesteca 5-6 secunde.


Se adauga alunele si miezul de nuca de cocos si se prajesc pana ce se rumenesc.


Se adauga ardeii iuti, sare si piper. Se amesteca pana ce ingredientele sunt bine onogenizate. Se servesc alunele calde, sau reci.


 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alune caju deja prajite si sarate, caz in care prajiti alunele foarte putin, doar 30 de secunde, si fiti mai prudenti cu adausul de sare. Se poate prepara retea folosind si alte tipuri de alune si nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sidy 1

11.12.2010, 18:28

elena1988 1

08.02.2011, 14:15

adry88 1

09.05.2011, 15:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Samosa