Amandina

de MonaMimi in Prajituri, 4 Feb 2012 | 3401 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt

sirop:

  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri ciocolata calda
  • esenta de rom

crema:

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri de cacao
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Pregatesti blatul asa:Separi albusurile de galbenusuri,bati albusurile spuma tare,cu un praf de sare.adaugi zaharul,apa si galbenusurile,(pe care le-ai frecat mai intai cu ulei).amesteci totul cu o spatula de jos in sus ,nu cu mixerul.Apoi adaugi cate o lingura de faina ,pe care ai amestecat-o cu cacao, praful de copt si amesteci usor compozitia.Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pentru 30 -35 minute.Lasi blatul la racit si apoi il tai in doua.


Pregatesti siropul asa:Amesteci toate ingredientele intr-o craticioara pe foc.Lasi 5 minute sa clocoteasca apoi adaugi esenta si lasi la racit.


Pregatesti crema asa:


Amesteci untul cu zaharul pudra pana se dizolva,apoi adaugi pe rand galbenusurile ,iar cacaoa spre sfarsit.Amesteci bine pana obti o crema spumoasa.


Prima bucata de blat o insiropezi bine,pui crema apoi celalalt blat si insiropezi din nou.Tai amandina in bucatele si pui glazura.Tii prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

dentistutza 1

05.02.2012, 12:47

buuunaaa!

iri_iri 1

06.02.2012, 23:04

aceasta este prajitura copilariei mele

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandina