Amandina

de MonaMimi in Prajituri, 4 Feb 2012 | 6047 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt

sirop:

  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri ciocolata calda
  • esenta de rom

crema:

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri de cacao
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Pregatesti blatul asa:Separi albusurile de galbenusuri,bati albusurile spuma tare,cu un praf de sare.adaugi zaharul,apa si galbenusurile,(pe care le-ai frecat mai intai cu ulei).amesteci totul cu o spatula de jos in sus ,nu cu mixerul.Apoi adaugi cate o lingura de faina ,pe care ai amestecat-o cu cacao, praful de copt si amesteci usor compozitia.Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pentru 30 -35 minute.Lasi blatul la racit si apoi il tai in doua.

Pregatesti siropul asa:Amesteci toate ingredientele intr-o craticioara pe foc.Lasi 5 minute sa clocoteasca apoi adaugi esenta si lasi la racit.

Pregatesti crema asa:

Amesteci untul cu zaharul pudra pana se dizolva,apoi adaugi pe rand galbenusurile ,iar cacaoa spre sfarsit.Amesteci bine pana obti o crema spumoasa.

Prima bucata de blat o insiropezi bine,pui crema apoi celalalt blat si insiropezi din nou.Tai amandina in bucatele si pui glazura.Tii prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amandina la pahar