Foi de napolitana cu crema caramel si alune

de Rocsi in Prajituri, 29 Dec 2012 | 4997 vizualizari

 

O prajitura ce nu am mancat-o din copilarie.Acum de sarbatori tare am tinut sa o pregatesc ca stiu ca imi placea foarte mult si plus ca nu cere mult timp de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de napolitana mici
  • 250 gr de zahar
  • 200 g unt
  • 60 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita esenta rom
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel si alune:

Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat.

Il lasam la caramelizat pana prinde o culoare usor aurie si nu il lasati prea mult ca se arde prea tare.

Il tragem de pe foc si il lasam 2 minute la odihnit.

Intr-un bol amestecam faina cu jumatate din cantitatea de lapte si batem bine cu un tel sa nu aiba cocoloase.

Peste zaharul caramelizat punem restul de lapte si untul.

Asezam iar cratita pe foc si cand untul s-a topit incorporam amestecul de faina.

Lasam la foc mic, timp in care invartim destul de des in crema iar cand este suficient de inchegata o dam deoparte si o lasam 4-5 minute la racorit.

Punem esenta de rom si amestecam cu o lingura de lemn.

Alunele le tocam cu un cutit.

Pe un tocator punem o foaie de napolitana, o ungem cu crema si presaram alune tocate.


Deasupra punem iar foaie de napolitana, crema, alune si tot asa pana vom obtine o prajitura din 4 foi si 3 randuri de crema.

O acoperim cu folie si o dam la rece.

Se vor inmuia foarte bine foile, iar prajitura va fi un deliciu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema caramel si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Sidy 1

31.12.2012, 07:33

Tare de mult nu am mai facuto Imi place cum ti-a reusit! Crema mea, parca avea si oua... An Nou fericit ! La multi ani sanatosi !

Rocsi 1

01.01.2013, 21:52

Miuta chiar este

Rocsi 1

01.01.2013, 21:53

Sidy La multi ani cu bine ..Am vazut ca sunt si creme din astea caramel cu oua, dar eu incerc unde se poate sa le evit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana