Amandina a la Nico

de nico15 in Prajituri, 8 Ian 2013 | 2537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g de zahar
  • 30 ml de apa
  • 30 ml de ulei
  • 30 g de cacao
  • 8-10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Sirop:
  • 400 ml de apa
  • 200 g de zahar
  • 4-5 pliculete de ness
  • Esenta de rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g de zahar pudra
  • 250 g de unt
  • 3-4 linguri de cacao
  • Glazura:
  • 200 g de ciocolata 70% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina a la Nico:

Separi albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga in ploaie zaharul. Dupa ce ai amestecat bine cu mixerul, scoti respectivul amestec si il asezi intr-un vas de sticla. Separat amesteci zaharul cu galbenusurile si ulterior adaugi si apa. Dupa ce acestea sunt amestecate bine se adauga albusurile peste si se va amesteca cu o spatula de jos in sus.



Cernem ingredientele uscate: faina, cacaoa, praful de copt le amestecam si adaugam incet si treptat cantitatile. Se omogenizeaza compozitia in acelas timp se va si aera amestecand cu spatula de jos in sus. Acest amestec se va turna intr-o forma dreptunghiulara(am gasit una ideala la Lidl) care in prealabil a fost unsa cu unt si s-a tapetat cu hartie de copt. Se va da la cuptor la 180°C, 30-35 de minute.



Cand este gata se scoate blatul si se va lasa la racit, de abia dupa aceea se va taia in doua.



Pregatim siropul, se va pune pe foc, zaharul, apa, pliculetele de ness, se va da in clocot,dupa ce se ia de pe foc se va adauga esenta de rom. Cu acest sirop vom insiropa blatul nostru pe ambele parti dar numai dupa ce s-a racit, siropul se va adauga caldut.



Pentru crema vom amesteca untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pudra, pana se va face o crema. Se vor adauga pe rand galbenusurile si se va amesteca bine, cacaoa la final. Dupa ce blaturile au fost insiropate vom adauga crema pe primul blat, se adauga al doilea blat si vom taia in cuburi prajitura.



Se pune la bain-marie, ciocolata si frisca se vor amesteca, se ia de pe foc si se lasa putin la racit dupa care se va adauga peste prajitura noastra.



Dupa ce observam ca glazura s-a uscat, luam un posh si adaugam restul de crema si facem un mot pe fiecare amandina, dupa care decoram cu visine din visinata.



Mie mi-au iesit 30 de bucati.



Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Lau 1

08.01.2013, 12:00

place

Rocsi 1

08.01.2013, 13:34

Delicioase

MotanLaOale 1

10.01.2013, 22:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34