Amandina a la Nico

de nico15 in Prajituri, 8 Ian 2013 | 5235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g de zahar
  • 30 ml de apa
  • 30 ml de ulei
  • 30 g de cacao
  • 8-10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Sirop:
  • 400 ml de apa
  • 200 g de zahar
  • 4-5 pliculete de ness
  • Esenta de rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g de zahar pudra
  • 250 g de unt
  • 3-4 linguri de cacao
  • Glazura:
  • 200 g de ciocolata 70% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina a la Nico:

Separi albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga in ploaie zaharul. Dupa ce ai amestecat bine cu mixerul, scoti respectivul amestec si il asezi intr-un vas de sticla. Separat amesteci zaharul cu galbenusurile si ulterior adaugi si apa. Dupa ce acestea sunt amestecate bine se adauga albusurile peste si se va amesteca cu o spatula de jos in sus.

Cernem ingredientele uscate: faina, cacaoa, praful de copt le amestecam si adaugam incet si treptat cantitatile. Se omogenizeaza compozitia in acelas timp se va si aera amestecand cu spatula de jos in sus. Acest amestec se va turna intr-o forma dreptunghiulara(am gasit una ideala la Lidl) care in prealabil a fost unsa cu unt si s-a tapetat cu hartie de copt. Se va da la cuptor la 180°C, 30-35 de minute.

Cand este gata se scoate blatul si se va lasa la racit, de abia dupa aceea se va taia in doua.

Pregatim siropul, se va pune pe foc, zaharul, apa, pliculetele de ness, se va da in clocot,dupa ce se ia de pe foc se va adauga esenta de rom. Cu acest sirop vom insiropa blatul nostru pe ambele parti dar numai dupa ce s-a racit, siropul se va adauga caldut.

Pentru crema vom amesteca untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pudra, pana se va face o crema. Se vor adauga pe rand galbenusurile si se va amesteca bine, cacaoa la final. Dupa ce blaturile au fost insiropate vom adauga crema pe primul blat, se adauga al doilea blat si vom taia in cuburi prajitura.

Se pune la bain-marie, ciocolata si frisca se vor amesteca, se ia de pe foc si se lasa putin la racit dupa care se va adauga peste prajitura noastra.

Dupa ce observam ca glazura s-a uscat, luam un posh si adaugam restul de crema si facem un mot pe fiecare amandina, dupa care decoram cu visine din visinata.

Mie mi-au iesit 30 de bucati.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandina de post