Amandina a la Nico

de nico15 in Prajituri, 8 Ian 2013 | 2719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g de zahar
  • 30 ml de apa
  • 30 ml de ulei
  • 30 g de cacao
  • 8-10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Sirop:
  • 400 ml de apa
  • 200 g de zahar
  • 4-5 pliculete de ness
  • Esenta de rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g de zahar pudra
  • 250 g de unt
  • 3-4 linguri de cacao
  • Glazura:
  • 200 g de ciocolata 70% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina a la Nico:

Separi albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga in ploaie zaharul. Dupa ce ai amestecat bine cu mixerul, scoti respectivul amestec si il asezi intr-un vas de sticla. Separat amesteci zaharul cu galbenusurile si ulterior adaugi si apa. Dupa ce acestea sunt amestecate bine se adauga albusurile peste si se va amesteca cu o spatula de jos in sus.



Cernem ingredientele uscate: faina, cacaoa, praful de copt le amestecam si adaugam incet si treptat cantitatile. Se omogenizeaza compozitia in acelas timp se va si aera amestecand cu spatula de jos in sus. Acest amestec se va turna intr-o forma dreptunghiulara(am gasit una ideala la Lidl) care in prealabil a fost unsa cu unt si s-a tapetat cu hartie de copt. Se va da la cuptor la 180°C, 30-35 de minute.



Cand este gata se scoate blatul si se va lasa la racit, de abia dupa aceea se va taia in doua.



Pregatim siropul, se va pune pe foc, zaharul, apa, pliculetele de ness, se va da in clocot,dupa ce se ia de pe foc se va adauga esenta de rom. Cu acest sirop vom insiropa blatul nostru pe ambele parti dar numai dupa ce s-a racit, siropul se va adauga caldut.



Pentru crema vom amesteca untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pudra, pana se va face o crema. Se vor adauga pe rand galbenusurile si se va amesteca bine, cacaoa la final. Dupa ce blaturile au fost insiropate vom adauga crema pe primul blat, se adauga al doilea blat si vom taia in cuburi prajitura.



Se pune la bain-marie, ciocolata si frisca se vor amesteca, se ia de pe foc si se lasa putin la racit dupa care se va adauga peste prajitura noastra.



Dupa ce observam ca glazura s-a uscat, luam un posh si adaugam restul de crema si facem un mot pe fiecare amandina, dupa care decoram cu visine din visinata.



Mie mi-au iesit 30 de bucati.



Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Lau 1

08.01.2013, 12:00

place

Rocsi 1

08.01.2013, 13:34

Delicioase

MotanLaOale 1

10.01.2013, 22:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine