Amandina cu crema caramel

de epurasha2bb in Prajituri, 2 Feb 2011 | 4339 vizualizari

 

le-am facut tocmai de sarbatorile de iarna dar am uitat s ale postez :)))

 

INGREDIENTE

  • pt.blatul de pandispan am folosit reteta de pandispan cu cacao a Laurei Adamache pe care o gasiti aici : http://adamache-laura.blogspot.com/2010/01/retete-incepatori-pandispan-de-cacao.html 
  • 7 oua, 
  • 210 g zahar, 
  • 180 g faina,
  • 30 g cacao, 
  • un praf de sare
  • pt. crema am folosit
  • un plic de crema de caramel din comert,
  • vreo 300 ml lapte pt.prepararea plicului,
  • plus 1ciocolata cu crema caramel
  • 4 linguri cu vraf de frisca Hulala batuta.
  • pt.decor:
  • 1 plic de glazura de ciocolata,
  • cateva linguri din crema caramel si inca o lingura de frisca,
  • miez de nuca

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina cu crema caramel:

Se bat ouale ouale cu zaharul si praful de sare foarte bine, pana isi tripleaza volumul. Laura zice timp de 20 de minute dar in functie de robot se poate si mai putin. Eu am folosit un blender de mana Philips si in 7 minute se triplase volumul. Ouale trebuie scoase din timp afara sa fie la temperatura camerei. Apoi vom adauga usor si faina cu praful de cacao.Turnam in tava dreptunghiulara si coacem pana ce e gata fara sa umblam la cuptor deloc cel putin 20 de minute. Apoi il lasam sa se raceasca pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa.Il scoatem frumos si il feliem in 2 blaturi cand s-a racit de tot.


Apoi insiropam si umplem cu crema.


Siropul se face simplu din apa cu zahar topit pe foc mic in care am picurat si esenta de rom.


Crema se face preparand plicul de crema de caramel intai -mixand praful cu laptele rece. Apoi topim la bain marie ciocolata cu caramel si cand e usor racita dar inca fluida se adauga 4 linguri cu varf de frisca batuta Hulala. Se amesteca totul. Se umplu blaturile. Apoi se orneaza deasupra cu glazura de ciocolata si cate o floricica din putina crema ramasa de la umplere in care insa am mai adaugat o lingura de frisca si le-am spritat cu poshul, adaugam si miez ce nuca . Apoi dam la rece si papam dupa macar 2 ore. E ... de vis!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

02.02.2011, 18:14

super

madi_marin 1

02.02.2011, 18:33

frumoase si delicioase....

epurasha2bb 1

11.02.2011, 12:23

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu frisca si nuca