Amandina la pahar

de Michelle in Prajituri, 2 Dec 2011 | 3218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Briose 12 bucati
  • 4 oua
  • 5 lg suc de portocala(proaspat)
  • 80 gr zahar
  • 200 gr faina
  • praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml suc de portocala(proaspat)
  • 50 gr zahar
  • 50 ml apa
  • Crema
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr ciocolata alba
  • dulceata de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina la pahar:

Briose



Preparam tavitele ptr briose...le ungem cu unt si tapetam cu faina

Separam oualele,batem albusurile spuma,adaugam sucul de portocala,apoi zaharul si galbenusurile..Faina si praful de copt.Punem aluatul in tavitele preparate si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.



Crema


Frisca impreuna cu ciocolatile rupte bucatele le punem la foc si amestecam pana ce se topeste toata ciocolata...lasam la racit si apoi batem pana se face o crema pufoasa.



Sirop

Apa si zaharul punem pe foc pana ce zaharul s-a topit,lasam la racit si apoi amestecam cu sucul de portocala.


Asamblarea:

Am taiat fiecare briosa in 3 parti.

Le-am insiropat si apoi am pus blat briosa insiropata in pahar,am adaugat dulceata de zmeura,iar blat briosa insiropata crema de ciocolata,blat briosa insiropata si ornat cu crema de ciocolata ....dam la frigider si servim dupa o ora ...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

12.01.2012, 13:58

irena 1

18.03.2012, 22:04

Panacris 1

03.09.2014, 15:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Amandine