Amandine

de deliciousflavours in Prajituri, 6 Feb 2012 | 16349 vizualizari

 

Sambata dimineata m-am trezit cu o pofta nebuna pe ceva dulceee, dar nu orice fel de dulce, ci ceva cu multa multa ciocolata :)). De mult timp tot am vazut pe diverse bloguri amandine si iata ca le-a venit randul si-n bucataria mea. Pentru asta m-am inspirat din retetele lui Miha...crema nu este cea originala, deoarece eu prefer cremele fara unt....dar haideti sa vedeti ce a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:  
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar+2 linguri pentru ars
  •  3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Ingrediente crema:  
  • 200 gr ciocolata
  • 200 ml  smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
  • 1 lingura cacao
  •  esenta rom
  • Ingrediente sirop:  
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • Ingrediente fondant:  
  • 250 gr zahar
  • 75 ml apa
  •  50 gr miere
  • 150 gr ciocolata rasa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Incepem cu siropul de zahar ars, caramelizam cele doua linguri de zahar si inainte sa luam de pe foc stingem cu putina apa rece, apoi lasam la racit pana se dizolva caramelul.

Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 6 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, romul si siropul de zahar ars. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.

Intre timp pregatim crema, punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Lasam pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam pana la omogenizare, lasam sa se raceasca putin, adaugam romul si apoi dam la congelator minim 30 minute.

Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in 2 parti egale si insiropam ambele parti cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop.

Scoatem crema din congelator si mixam pana isi mareste volumul si se intareste. Umplem blaturile cu aceasta crema si dam la frigider pana pregatim fondantul.

Punem la fiert apa cu zaharul, cand capata consistenta unui sirop adaugam si mierea si mai lasam sa fiarba cateva minute. Pentru a afla daca este gata sau nu, punem intr-o ceasca apa rece si picuram putin sirop in el, daca se imprastie insemna ca mai trebuie fiert pana picatura de sirop ramane ca o perluta. Cand este gata, transferam vasul cu sirop intr-un vas cu apa rece si amestecam cu o lingura de lemn pana incepe sa se albeasca. Adaugam ciocolata rasa si amestecam pana la omogenizare.

Scoatem prajitura de la rece, o taiem cubulete si turnam pe fiecare fondant. Decoram dupa preferinte....

Este un desert dulceee, ciocolatooos si deosebit de delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

deliciousflavours 1

28.02.2012, 13:59

si ale mele!

susu 1

11.05.2012, 22:15

si eu mananc in prostie, imiplac la nebunie dar nu stiu cand le va veni randul in bucatarie, cred ca o viata nu ne ajunge sa facem atatea retete cate sunt

deliciousflavours 1

14.05.2012, 11:33

ai mare dreptate draga susu, eu tot salvez, listez, indosariez pe retete...dar sincer nici eu nu stiu cand voi reusi sa le fac pe toate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amandina de post by Lavinia