Amandine

de Mihaela11_jo in Prajituri, 13 Feb 2012 | 4232 vizualizari

 

Este prima oara cand fac aceasta prajitura si m-a cucerit reteta Amandina II postata de Bitza.
Este extraordinar de pufoasa si aromata; singura modificare : am facut putin mai mult sirop, deoarece noua ne plac prajiturile mai insiropate.
Multumesc Bitza!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat        
  •  6 oua        
  • 200 g zahar        
  • 30 ml apa        
  • 30 ml ulei        
  • 20 g cacao         
  • 150 g faina         
  • 1 lingurita praf de copt       
  •  zeama de lamaie  
  • Pentru crema           
  • 200gr. zahar pudra           
  • 250 g unt          
  • 100 g ciocolata neagra(75%cacao)          
  • 75 ml frisca lichida         
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop           
  • 150 ml apa          
  • 75 g zahar         
  • 2 lingurite de  Nesscaffe
  • Pentru glazura          
  • 100 g ciocolata neagra          
  •  50 ml frisca          
  •  50 g unt
  • Pentu decor           
  • 70 ml frisca            
  • culoare naturala pentru frisca pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

 Blatul

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza  pana se intaresc . Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina si  cacao, cernute si la sfarsit  praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se pune  intr-o tava cu dimensiuneile de 24/34 cm, tapetata cu hartie de copt . Se la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos. Ciocolata cu 2 linguri de lapte se topeste in cuptorul cu microunde la MediumHigh 1 minut si se adauga la crema de unt. Dupa omogenizare se adauga frisca lichida si esenta de rom. Se da la rece pana se raceste blatul.

Siropul

Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.Se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza blatul racit si se pune crema la mijloc.Se mai lasa la frigider 1 ora.

Se portioneaza in patratele de dimensiunile dorite, care se departeaza putin unele de altele pentru a putea glazura sa patrunde printre ele.

Glazura

Se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida si untul intr-un ibric de cafea mai mare si se tine pe foc pana se omogenizeaza. Se toarna glazura astfel obtinuta pe fiecare bucata de prajitura individual.

Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Amandine-0
Amandine-1
Amandine-2
Amandine-3
Amandine-4
Amandine-5
Amandine-6
Amandine-7
Amandine-8
Amandine-9
Amandine-10
Amandine-11
Amandine-12
Amandine-13
Amandine-14
Amandine-15

COMENTARII (25)

horia

horia 1

16.02.2012, 11:45

no comment!

horia

horia 1

16.02.2012, 11:46

ce-as mai putea comenta la asemenea regal de arta culinara?!?

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

16.02.2012, 12:08

horia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!