Amandine

de Mihaela11_jo in Prajituri, 13 Feb 2012 | 4637 vizualizari

 

Este prima oara cand fac aceasta prajitura si m-a cucerit reteta Amandina II postata de Bitza.
Este extraordinar de pufoasa si aromata; singura modificare : am facut putin mai mult sirop, deoarece noua ne plac prajiturile mai insiropate.
Multumesc Bitza!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat        
  •  6 oua        
  • 200 g zahar        
  • 30 ml apa        
  • 30 ml ulei        
  • 20 g cacao         
  • 150 g faina         
  • 1 lingurita praf de copt       
  •  zeama de lamaie  
  • Pentru crema           
  • 200gr. zahar pudra           
  • 250 g unt          
  • 100 g ciocolata neagra(75%cacao)          
  • 75 ml frisca lichida         
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop           
  • 150 ml apa          
  • 75 g zahar         
  • 2 lingurite de  Nesscaffe
  • Pentru glazura          
  • 100 g ciocolata neagra          
  •  50 ml frisca          
  •  50 g unt
  • Pentu decor           
  • 70 ml frisca            
  • culoare naturala pentru frisca pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina si cacao, cernute si la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se pune intr-o tava cu dimensiuneile de 24/34 cm, tapetata cu hartie de copt . Se la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.


Crema


Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos. Ciocolata cu 2 linguri de lapte se topeste in cuptorul cu microunde la MediumHigh 1 minut si se adauga la crema de unt. Dupa omogenizare se adauga frisca lichida si esenta de rom. Se da la rece pana se raceste blatul.


Siropul


Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.Se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza blatul racit si se pune crema la mijloc.Se mai lasa la frigider 1 ora.


Se portioneaza in patratele de dimensiunile dorite, care se departeaza putin unele de altele pentru a putea glazura sa patrunde printre ele.


Glazura


Se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida si untul intr-un ibric de cafea mai mare si se tine pe foc pana se omogenizeaza. Se toarna glazura astfel obtinuta pe fiecare bucata de prajitura individual.


Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

horia 1

16.02.2012, 11:45

no comment!

horia 1

16.02.2012, 11:46

ce-as mai putea comenta la asemenea regal de arta culinara?!?

Mihaela11_jo 1

16.02.2012, 12:08

horia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina