Amandine

de Dea_Dea in Prajituri, 22 Mar 2013 | 3512 vizualizari

 

O prajitura super gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6oua,
  • 2 linguri apa,
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 8 linguri faina
  • CREMA:
  • 150g zahar pudra
  • 250g unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 3linguri cacao
  • SIROP
  • 500ml apa,
  • 2 plicuri cu capuccino de ciocolata
  • 5 linguri de apa
  • GLAZURA
  • 200g ciocolata(una amaruie ,una cu lapte),
  • 150g smantana lichida de frisca,
  • 50g unt.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

BLAT:


Albusurile cu apa se bat spuma tare impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,la urma faina amestecata cu cacao.Se pune la copt in tava cu hartie de copt cam 40 min la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua.


CREMA:


Totul se amesteca la rece cu mixerul, in ordinea scrisa.


SIROP:


Se pun toate odata pe foc.Se lasa 1 -2 min sa fiarba apoi se raceste.


GLAZURA:


Se pun pe foc si se amesteca continuu.Cand s-a topit totul se ia de pe foc, se mai amesteca sa se omogenizeze.


Se insiropeaza prima jumatate de blat, se pune toata crema, se aseaza a 2 a jumatate de blat, se insiropeaza.


Se lasa la frigider 2-3 ore.

Glazura se face cand scoatem blatul din frigider si se toarna asa calda in centrul blatului.Daca ciocolata este buna , glazura va curge usor si acopera totul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lau 1

22.03.2013, 20:07

Rocsi 1

22.03.2013, 22:55

Ce frumoase sunt!

Dea_Dea 1

23.03.2013, 08:42

Multumesc!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata