Amaretto Cheesecake

de RuxyRux in Torturi, 31 Mar 2013 | 3148 vizualizari

 

Un tort de branza fin, aromat...incredibil de delicios!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr piscoturi
  • 75 gr unt topit
  • 2 linguri cacao neagra
  • 3 linguri Amaretto

Crema de branza:

  • 1 kg branza de vaci cremoasa( mie imi place Pilos de la Liddl)
  • 3 oua
  • 5 linguri smantana
  • 250 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 3 linguri Amaretto

Crema de frisca:

  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri Amaretto

Pentru frunze:

  • frunze proaspete de menta
  • cateva patratele de ciocolata( un rand)
  • fulgi de ciocolata pentru decor
  • forma cu inel detasabil 27 cm
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amaretto Cheesecake:

Piscoturile se fac pudra la blender. Pudra de piscoturi se stropeste cu lichiorul.


Se topeste untul si se amesteca cu pudra de piscoturi si cacaoa.


Se pune stratul de piscoturi in tava.


Crema de branza se face amestecand branza cu smantana, zaharul, vanilia, Amaretto si ouale pe rand unul cate unul la mixer.


Se toarna crema de branza in tava si se coace cheesecacke-ul la 175 de grade pentru 45 de minute( nu lasati mai mult).


Se lasa la racit bine de preferat peste noapte sau minim sase ore.


Crema de frisca:


Mixam frisca lichida cu zaharul la mixer si cand devine pufoasa adaugam si Amaretto. Nu o batem foarte tare caci va deveni untoasa si greu de folosit.


Imbracam in ciocolata topita pe baie de aburi frunzele de menta. Le punem la congelator. Ne vom bucura de gustul ciocolatos mentolat al frunzelor


Cand timpul s-a scurs este gata de ornat.


Scoatem usor inelul culinar.


Se rastoarna pe un platou cu grija si apoi in mijloc se toarna crema de frisca.


Cu o lingura am facut valuri :)


Am presarat fulgii de ciocolata si am decorat cu frunzele de menta.


Va asigur ca e minunat si nu va veti multumi doar cu o felie :)!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amaretto Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

RuxyRux 1

02.04.2013, 14:55

Multumesc, chiar a fost o nebunie!

Panacris 1

03.04.2013, 10:53

Super delicios!

RuxyRux 1

03.04.2013, 10:54

Cristina...a fost delicios...imi pare rau ca nu au iesit pozele mai bune...te imbratisez!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort rusesc