Anghinare

de elfix in Mancaruri de legume, 10 Noi 2010 | 8867 vizualizari

 

Noi stim de ceaiul de anghinare ca este foarte util pentru organism .

In Turcia , zona mediteraneana este o vorba: daca mananci 40 de anghinare intr-un sezon , nu vei avea probleme cu bolile de ficat sau colesterol.

La noi , anghinarea se cultiva in sudul tarii , deci poate fi accesibila .. la primavara :)

Mai putem cumpara din supermarket conserva de anghinare insa este doar pulpa ,nu si frunzele , care-i doau savoare acestui aperitiv .

 

INGREDIENTE

  • anghinare  4 bucati
  • 2 legaturi de marar
  • 10 fire de ceapa verde
  • 1 cartof maricel
  • 1 morcov
  • zeama de la o lamaie sare  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghinare:

Daca culegem din gradina maciuliile , avem treaba :)) explic: mai intai punem intr-un vas maricel apa rece , 2 linguri de faina si 2 lamai taiate cu care frecam zdravan anghinarile curatate.


danselor li se taie varful care este inchis , ca la un boboc de floare si cu ajutorul unei linguri ,scobim tot puful de culoare violet , pana ajunjem la pulpa iar coditei ii indepartam primul strat .


avem intrun vas mararul si cozile de ceapa presarade cu un praf de sare cu care umplem anghinaria. in oala minune asejam un pat din verdeata peste care punem anghinariile umlute cu codita in sus.


mai presaram verdeata si deasupra , adaugam cartoful taiat cubulete si morcovul , ulei de masline , zeama de la o lamaie , potrivim de sare si adaugam apa mai putin un deget .


fierbem 20 min la foc potrivit dupa ce piuie oala minune si gata.


servim rece ca-i mai buna iar funzele care raman tari doar le trecem printre dinti :)


 

TIPS-URI

1

fara marar si ceapa verde in casa  , nu iese nimic

2

daca puneti in toiul recoltei anghinare la conge, dupa operatiunea curatat , opariti-le in apa cu lamaie

3

nu amestecati deloc daca le fierbeti in oala normala - trebuie sa ramana putin al-dente

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

05.10.2012, 20:12

la multi ani

Bunica 1

05.10.2013, 12:11

La multi ani!

crinahuian 1

11.04.2018, 12:31

Voi incerca si eu aceasta reteta, mai ales ca am descoperit si un magazin unde gasesc si ingredientele- Italianshops.ro

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu anghinare