Mancare turceasca

de Bunica in Mancaruri de legume, 26 Aug 2012 | 7713 vizualizari

 

Am mancat-o la o prietena mi-a placut . Am intrebat-o de unde are reteta.Mi-a spus ca a vazut o emisiune la televizor, dar nu stie cum se numeste.Daca cineva recunoaste reteta il rog sa-mi spuna cum se numeste ca sa trec denumirea corecta.

 

INGREDIENTE

  • o vanata potrivita
  • o ceapa mare
  • 2 ardei grasi(1 cerde si 1 rosu)
  • 2 rosii potrivite sau 1 mare
  • 3-4 catei usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare turceasca:

Vanata se spala, se taie cubulete si se pune intr-un castron cu apa si sare timp de 30 min. Dupa 30 min. se scot,se scurg si se calesc pana devin aurii.Se scot pe un prosop sa se scurga de grasime.Dupa ce s-au scurs se pun intr-un vas de yena sau castron.

1 ardei gras taiat julien se caleste putin si se pune peste vanata in vas.

Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc pana devin sticloas . Peste ele se adauga ardeiul taiat marunt si se calesc pana se inmoaie si ardeiul.Tot la calit peste ceapa si ardei se adauga rosia ,care a fost data pe razatoare.Se fierbe sosul pana scade.Se condimenteaza si se pune peste vinete si ardeiul calit.Patrunjelul tocat marunt se adauga la sfarsit. 

 

 

TIPS-URI

1

se consuma calda, dar este foarte buna si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare turceasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu ardei