Antipasti mix

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2011 | 4577 vizualizari

 

eu nu fac intotdeauna supa sau ciorba pentru pranzul de duminica....
un astfel de entree este usor, deschide apetitul si...nu are multe calorii !

 

INGREDIENTE

  • un zucchini sau dovlecel
  • 2-3 ardei de diferite culori
  • o vanata
  • 100 g de ciuperci champignon
  • 2-3 catei de usturoi
  • o ceapa rosie mica 
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 6 linguri de aceto balsamico
  • o lingura de frunze verzi tocate de cimbru, busuioc si oregano, sau o lingurita din aceste condimente combinate, uscate.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antipasti mix:

Pregatesc legumele ( niciodata nu stiu exact care e diferenta dintre legume si zarzavat !! ) le spal, vanata o cojesc, ardeii ii tai felii mai grosute, dovlecelul il tai felii, curat ceapa si usturoiul le tai nu foarte marunt, curat cu o periuta ciupercile, fara sa le cojesc, si fara sa le spal cu apa, si asez toate acestea pe o folie de aluminiu in tava cuptorului de aragaz. Sarez si le stropesc cu ulei de masline. Le las in cuptor cam 20-25 de minute dupa care pornesc grill-ul si le mai "prajesc" 3 minute, sa capete culoare. Mie mi-au iesit 2 tavi.


Pregatesc un sos din aceto si ulei de masline si il torn peste legumele usor caldute inca. Adaug frunzele tocate, mai zdrobesc dupa gust inca un catel proaspat de usturoi... (puteti renunta la el, daca aveti in acea dupa masa un randez-vous) Se servesc imediat, dar sunt excelente si daca stau 1-2 zile in frigider- in cazul acesta nu pun frunzele decat inaite de a le servi.

 

TIPS-URI

1

eu am pe marginea ferestrei in bucatarie o mica gradina in ghiveci de acolo iau, cand am nevoie , frunzele proaspete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Antipasti mix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

danakarin 1

17.12.2011, 21:57

si de fapt asa de usor de facut !

Lau 1

17.12.2011, 22:14

danakarin 1

18.12.2011, 01:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tartine "Antipasti" rulate