Aperitiv bagheta umpluta in crusta de bacon

de anuta in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2019 | 1643 vizualizari

 

retete pentru mese in familie
Un aperitiv foarte simplu, aspectuos si foarte delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 bagheta paine, nu foarte proaspata
  • 3 oua
  • 1 ceapa verde
  • o mana de mazare fiarta si scursa
  • 1 legatura mica de marar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 200 g cascaval ras,
  • 100 g bacon feliat, uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bagheta umpluta in crusta de bacon:

Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez, lasand pe coaja cca 0,5 cm.

Preparam o omleta in tigaia incinsa cu un strop de ulei de masline, calind iute ceapa taiata fin, adaugand ouale batute spuma cu un praf de sare, piperam, adaugam mararul verde si mazarea verde. Intoarcem omleta si pe partea negatita, presaram cascavalul ras, apoi o scoatem pe un platou si rulam strans.

Taiem ruloul din omleta in doua si punem in mijlocul fiecarei bucati de bagheta scobita, strangem usor si le infasuram in feliile subtiri de bacon crud. Le asezam una langa alta intr-o forma de chec, le acoperim cu o folie de aluminiu si lasam 10 minute in cuptorul incins, indepartam folia si mai lasam 5 minute la foc potrivit. Se feliaza dupa ce s-au racit un pic .Este un aperitiv plin de savoare si culoare, usor de preparat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bagheta umpluta in crusta de bacon" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu elvetian cu cascaval