Aperitiv caltabosi

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2009 | 81749 vizualizari

 

Ne pregatim pentru sarbatorile de iarnaaaaa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 100 g slanina
  • 3 linguri cu orez
  • 2 cepe mari taiate foarte marunt
  • sare, piper, cimbru,piper boabe, foaie de dafin           
  • un mat gros de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv caltabosi:

Matul se spala bine cu malai, se curata de grasime, se spala pe ambele parti. Intr-un castron se pune o ceapa taiata marunt, se adauga 1 lingura de sare mare si se freaca bine matul, lasandu-se apoi 30 minute acolo. Se scoate, se spala bine si asteapta sa fie umplut.

Compozitia: Se dau carnea si slanina prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa calita putin, sare, piper macinat, cimbru si putina zeama de carne sau apa.

Matele se umplu cu compozitia de carne, dar nu prea tare, caci la fiert orezul se umfla. Se pune apa la fiert cu putina sare, piper boabe si foaia de dafin. Cand apa da in clocot se introduce si caltabosul si se lasa sa fiarba la foc mic. In timp ce fierbe se inteapa din loc in loc cu nu ac gros, ca sa nu plesneasca.

Cand caltabosul se lasa la fundul vasului, este gata fiert. Se scoate din oala, se pune la rece si se serveste rece.

TIPS-URI

1

Eu am pus compozitia in mate de porc subtiri pentru ca imi place cum se asaza pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv caltabosi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi,ceapa si branza