Aperitiv caltabosi

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2009 | 88205 vizualizari

 

Ne pregatim pentru sarbatorile de iarnaaaaa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 100 g slanina
  • 3 linguri cu orez
  • 2 cepe mari taiate foarte marunt
  • sare, piper, cimbru,piper boabe, foaie de dafin           
  • un mat gros de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv caltabosi:

Matul se spala bine cu malai, se curata de grasime, se spala pe ambele parti. Intr-un castron se pune o ceapa taiata marunt, se adauga 1 lingura de sare mare si se freaca bine matul, lasandu-se apoi 30 minute acolo. Se scoate, se spala bine si asteapta sa fie umplut.

Compozitia: Se dau carnea si slanina prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa calita putin, sare, piper macinat, cimbru si putina zeama de carne sau apa.

Matele se umplu cu compozitia de carne, dar nu prea tare, caci la fiert orezul se umfla. Se pune apa la fiert cu putina sare, piper boabe si foaia de dafin. Cand apa da in clocot se introduce si caltabosul si se lasa sa fiarba la foc mic. In timp ce fierbe se inteapa din loc in loc cu nu ac gros, ca sa nu plesneasca.

Cand caltabosul se lasa la fundul vasului, este gata fiert. Se scoate din oala, se pune la rece si se serveste rece.

TIPS-URI

1

Eu am pus compozitia in mate de porc subtiri pentru ca imi place cum se asaza pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv caltabosi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv cu ficatei de pui