Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati

de merisor in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2019 | 658 vizualizari

 

Este gustos și de efect un astfel de Chec aperitiv cu dovlecel și cârnați afumați, servit ușor cald cu roșii proaspete, sau cu ketchup!
Este foarte bun și rece, luat la pachet, sau servit dimineața la mic dejun!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 6 felii de gogoșari în oțet
  • 4 cârnați cabanos afumați, subțiri
  • 100 g brânză proaspătă de vaci
  • 200 g parmezan ras
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt cremos
  • 3 ouă medii
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 1/2 legătură mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • puțină mozzarella rasă, pentru decor
  • 2-3 roșii cherry
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati:

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare.


Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare.


Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele.


Feliile de gogoșari le tăiem cuburi, iar cârnații îi prăjim și îi tăiem rondele.


Cernem făina împreună cu praful de copt.


Spălăm verdeața și o tocăm mărunt.


Pornim cuptorul la 180 de grade


Într-un vas încăpător amestecăm ouăle cu un praf de sare și condimentele.


Adăugăm iaurtul și brânzeturile, apoi făina cu praful de copt și omogenizăm aluatul.


Va ieși un aluat ușor ferm, dar se va mai subția pe parcurs de la zeama morcovului și dovlecelului.


Adăugăm peste aluat restul ingredientelor și îl omogenizăm, cu ajutorul unei spatule.


Lăsăm aluatul să se odihnească 6-8 minute, timp în care dovlecelul și morcovul își vor lăsa din sucul lor în aluat și ne vom da seama dacă mai necesită făină.


Eu nu am mai pus, dar depinde de cele două legume cât de zemoase sunt.


Se pot scurge de la început de zeamă, însă pierdem din gustul lor, părerea mea.


Tapetăm două tăvi de chec cu hârtie de copt și întindem aluatul în ele.


Dăm tăvile la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau până când checurile sunt bine rumenite.


Testul cu scobitoarea nu e valabil la astfel de checuri aperitiv, pentru că acestea vor fi destul de umede, ca niște budinci.


Peste unul din checuri am presărat mozzarella cu verdeață și rondele de roșii cherry și l-am mai lăsat 5 minute la cuptor.


Lăsăm checurile 10 minute în tăvi, să se tempereze, apoi le mai lăsăm alte 10-15 minute scoase din tăvi și abia apoi le putem porționa.


Altfel, am avea impresia că sunt necoapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dantes 1

24.02.2019, 08:38

Bun!

oanapl 1

24.02.2019, 11:24

Delicios!

mihaelar63 1

06.03.2019, 23:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Picanterii