Aperitiv chiftele de orez cu piept de pui si cascaval

de merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2019 | 381 vizualizari

 

Inițial am vrut să prepar niște chiftele de pui cu ciuperci și o garnitură de orez, dar pe parcurs s-au transformat în Chiftele de orez cu piept de pui și cașcaval.
Le-am preparat în două moduri. Unele prăjite în baie de ulei încins, iar altele într-o formă specială de silicon așezată în tigaia unsă cu puțin unt.
Foarte gustoase au ieșit în ambele moduri.
Voiam să mai prepar o rundă și la cuptor, dar timpul nu mi-a mai permis, însă le voi repeta cât de curând.

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez cu bob mare
  • apă în proporție de 3:1
  • sare
  • 450 g ciuperci conservate
  • 500 g piept de pui
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • 50 g unt
  • 200 g cașcaval
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1/4 linguriță piper alb, măcinat
  • 1/2 linguriță măghiran
  • puțin rozmarin
  • 2 ouă mari
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 200 g pesmet panko
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • 25 g unt pentru uns tigaia cu forma de silicon
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftele de orez cu piept de pui si cascaval:

Clătim bine orezul și îl punem la fiert în apă cu sare, pentru 10 minute, sau până se hidratează bine. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele. Scurgem bine ciupercile de lichid și le tocăm mărunt. Trecem pieptul de pui prin mașina de tocat. Într-o tigaie, topim 50 g unt în uleiul de măsline și adăugăm ceapa. Este bine să amestecăm untul cu puțin ulei, pentru a evita arderea lui. Când ceapa devine sticloasă, adăugăm usturoiul și ciupercile și le amestecăm bine să se pătrundă uniform. Adăugăm, apoi, pieptul de pui și îl amestecăm intens printre celelalte ingrediente, să se desfacă și să se rumenească uniform. Presărăm sare și piper și lăsăm ingredientele pe foc până când pieptul de pui este bine rumenit. Adăugăm dulceața de ardei iute, rozmarinul și măghiranul. Mai amestecăm puțin ingredientele pe foc, apoi le lăsăm să se răcească. Când orezul este fiert, îl punem într-o strecurătoare să se scurgă și îl lăsăm să se răcească. mestecăm, într-un vas încăpător, orezul cu celelalte ingrediente, adăugăm cașcavalul ras și pătrunjelul tocat. Mai potrivim gustul amestecului cu sare și piper, adăugăm usturoiul și încorporăm ouăle. Punem pe un platou pesmetul, formăm chiftelele de mărimea dorită și le tăvălim bine prin pesmet. Într-o tigaie adâncă, punem uleiul la încins, la foc mare și scufundăm în el câte chiftele încap. Le rumenim frumos și rapid pe toate părțile și le scoatem pe prosoape de hârtie absorbante. Întrucât toate ingredientele ce compun chiftelele sunt preparate anterior, este bine să rumenim chiftelele rapid, la foc intens, pentru a nu avea timp cașcavalul din interior să se topească. Pentru varianta a doua de chiftele în forma de silicon, modul este mai simplu. Ungem tigaia cu unt, așezăm forma de silicon în ea și punem chiftelele în locașurile acesteia. Le aplatizăm și le lăsăm să se rumenească bine pe prima parte, apoi, întoarcem cu mișcări rapide forma și le rumenim și pe a doua parte. După cum v-am spus, sunt delicioase în ambele variante, poate mai gustoase puțin cele prăjite în ulei, dar mai sănătoase cele din forma de silicon. Merg servite ca aperitive, calde sau reci, cu legume proaspete.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele de orez cu piept de pui si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

14.03.2019, 08:32

Bune chiftelute

dantes 1

14.03.2019, 17:33

Bune!

Rocsi 1

14.03.2019, 20:23

Este faina combinatia si chiar gustoasa. Sigur mi-ar placea sa servesc asa chiftele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată  "SOMN UȘOR "

ieri la 16:00

Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 11:10

Placinta frageda cu branza si marar

ieri la 10:24

Foietaj cu ciuperci - de post

pe 21.03 la 19:32

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui si ciuperci