Caponata cu amuse bouche

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2012 | 1440 vizualizari

 

Tot nume ciudate,caponata e traditional siciliana si renumita,adica un fel de zacusca ca la noi acasa,asa cum face fiecare in modul sau,eu am incercat de data asta cu pere bine facute,mature si bune sucoase,americanii tot abina verdeturile cu fructele,eu de ce nu..a iesit bun si dulceag,mai bun ca si cu ceapa rozolita intr-adevar,eu sunt intoleranta la ceapa si ma arde la stomac,prefer fara,dar de data asta chiar am gasit solutia mai dulceaga la zacusca,iar cele doua amuse bouche mi-au ramas de la reteta precedenta,si le-am gustat dupa zacusca mea,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 dovlecei
  • 3 rosii
  • 3 pere mici
  • frunze de busuioc
  • ulei de masline
  • sare
  • 2 linguri de vin rosu dulce
  • daca vrem ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata cu amuse bouche:

1.Se pregateste o tigaie in care se pun vinetele taiate cubulete, dovleceii, rosiile curatate de coaja si perele curatate si ele.


2.Se lasa la copt cu ulei de masline, sare, ardei iute si vin rosu pana se inmoaie toate, cam 30 minute aproximativ, frunzele de busuioc se pun la urma pentru un gust mai puternic.


3.Se aseaza in farfurie si se decoreaza cu cateva amuse bouche.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata cu amuse bouche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

adry88 1

29.08.2012, 10:17

Lau 1

29.08.2012, 16:30

iri_iri 1

29.08.2012, 17:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chakchouka - reteta tunisiana