Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2013 | 45396 vizualizari

 

Dragii mei, aceasta este reteta cu nr 1 la mine in caietul de prajituri si este scrisa cu vreo 25 ani in urma. Sunt niste cornulete aperitiv foarte, foarte bune. Azi m-a sunat fiica mea si m-a rugat sa le fac. Si fiindca vorba multa este saracia omului, sa trecem la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 cubulet drojdie
  • 500 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml lapte
  • 200 gr margarina
  • 175 gr (1 cutie) Ceva fin de la Delaco
  • seminte de mac, susan sau chimen
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco:

Intr-un castron se pune faina in care se face o adancitura, se adauga laptele caldut, drojdia, zaharul si sarea si se face o maia care se lasa sa creasca 15 minute.


Intre timp separam doua oua, albusul de galbenus si intr-o cratita topim margarina. Adaugam peste faina galbenusurile si Ceva fin de la Delaco, apoi incepem sa framantam adaugand treptat margarina topita pana terminam. Daca mai este necesar adaugam lapte sau faina (este importanta calitatea fainii). Framantam pana obtinem un aluat elastic, bun de intins. Cand terminam cu framantatul acoperim castronul cu un servet curat si lasam sa creasca o ora.


Apoi rupem din aluat cate o bucata cat un mar mai mare si cu sucitorul facem un cerculet cat mai subtire, apoi cu un cutit impartim cercul in 4 parti obtinand astfel 4 triunghiuri. Fiecare triunghi il impartim in alte patru parti. Incepem sa modelam cornuletele incepand de la baza catre varf. Apoi le asezam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, le lasam sa mai creasca 15 minute, apoi le introducem in cuptorul incins la 180 grade. Cand cornuletele s-au rumenit frumos sunt gata pentru a putea fi servite.


Pofta buna, ca aveti la ce!

 

TIPS-URI

1

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

2

Cine doreste poate opta sa adauge deasupra seminte de mac,susan sau chimen.

3

Se poate pune si parmezan sau telemea rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

jolygina 1

14.12.2014, 17:02

babi5 1

14.12.2014, 17:47

Jolygina multumesc

babi5 1

15.12.2014, 08:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi