Aperitiv covrigei sarati

de Nepotii_si_bunica in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2019 | 1858 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de ani de zile, nu era sarbatoare sa nu le fac! E un pic de lucru la ele dar sun tare bune de rontait!
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 lgt sare
  • 400 g untura
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 100 ml apa minerala
  • 3-4 lg smantana/iaurt gras
  • 200-250 g cas
  • 1 ou pentru uns
  • chimen macinat/ seminte
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv covrigei sarati:

Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca.

Separat batem bine cele 2 oua impreuna cu smantana sau iaurtul.

Dupa ce a crescut drojdia, o punem peste faina si amestecam sa incorporam toate ingredientele. Adaugam si ouale cu smantana si continuam framantatul. Trebuie sa obtinem un aluat potrivit si nelipicios. Daca mai trebuie mai adaugam putina apa minerala sau smantana.

Taiem din aluat cate o bucata potrivita pe care o intindem in foaie de 5 mm grosime. Cu ajutorul formei speciale decupam covrigeii. Indepartam surplusul de aluat apoi ungem cu oul batut, presaram chimenul macinat si radem deasupra casul.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

La fel procedam cu tot aluatul. La sfarsit, aluatul care ramane de la marginile covrigeilor il framantam un pic, il intindem si il taiem betigase. 

TIPS-URI

1

Casul se poate inlocui cu cascaval.

2

Se pot folosi seminte de chimen in loc de cel macinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv covrigei sarati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Nepotii_si_bunica 1

04.01.2019, 18:53

Mulțumesc frumos!

Nepotii_si_bunica 1

04.01.2019, 18:54

Nici nu-i scoteam bine din cuptor ca tot mânuțe vedeam prin bol!

miki_a 1

05.01.2019, 06:39

Buni de ronțăit...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci