Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2013 | 7578 vizualizari

 

Mi-a placut aluatul cu bere de cand l-am facut prima data, asa ca am repetat, dar sub forma de foietaj.
Cum aveam niste jumari, nu prea multe pentru a face pogacele, am incropit un aperitiv care a iesit excelent.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 doza bere(50 cl)
  • 200 gr unt
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic amoniu
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 150 gr jumari
  • 1 lingurita chimen
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • Sare
  • Pentru umplut:
  • felii de cascaval Delaco afumat
  • felii de ceafa afumata
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita lapte
  • chimen
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari:

Punem untul la topit si luam jumatate din el, iar peste cealalta jumatate adaugam uleiul, lasam sa dea in clocot si punem o mana de faina. Omogenizam repede pe foc si dupa doua minute stingem focul.

Iese o ciulama putin mai subtire cu care vom unge aluatul.

 Drojdia o frecam cu zaharul pana la diluare si adaugam peste ea untul topit, caldut, frecam bine, apoi punem berea, sarea si incepem sa incorporam faina amestecata cu amoniul.

Framantam aluatul pana se omogenizeaza, apoi il intindem cu ajutorul sucitorului pe masa infainata.

Jumarile le trecem prin masina de tocat si le amestecam cu piper si chimen.

Peste jumatate din aluatul intins punem jumatate din ciulama si pliem peste el jumatatea cealalta de aluat.

Intindem putin aluatul, apoi punem jumatate din jumari peste jumatate din aluatul intins.

Pliem iar jumatatea cealalta si repetam cu ciulama apoi cu jumari.

Acoperim cu o folie si dam la rece pentru 30 de minute.

Apoi intindem aluatul pe masa infainata, nu prea subtire pentru a nu iesi jumarile la suprafata, cam de 1 cm si taiem fasii de 3 cm pe care asezam felii de cascaval si felii de sunca.

Rulam si punem fiecare rulou in forme de briose.

Ungem cu ou batut cu lapte si presaram chimen.

Dam formele la cuptor pentru 35 minute la 200 grade dupa care le scoatem si le mai ungem cu putin ou ajutandu-ne de o pensula.

Le mai lasam la cuptor cam 10 minute la temperatura mai mica(175 grade) apoi le scoatem.

Au iesit foarte bune, deci le voi repeta cand voi mai face rost de jumari.

TIPS-URI

1

Se poate folosi si aluat simplu de foietaj.

2

Aluatul nu trebuie lasat la crescut inainte, deoarece berea ajuta foarte mult la crescut in timpul coacerii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise