Cartofi frantuzesti cu smantana

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2011 | 8444 vizualizari

 

Orice s-ar spune, bucataria frantuzeasca e cea mai rafinata. Chiar si mancarurile "tzaranesti" sunt bogate in arome si texturi. Uite, asa s-a intamplat si cu garnitura asta de cartofi. E atat de buna, incat poate fi un fel de mancare separat. Si nici nu e cine stie ce filozofie. Se face foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi, curatati
  • 900 ml lapte
  • 30 g unt moale
  • 3 catei de usturoi, rasi fin
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 frunza de dafin
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti cu smantana:

Incalzeste cuptorul la 180 C. Taie cartofii in felii destul de subtiri. Pune cartofii intr-o oala si acopera-i cu lapte. Adauga dafinul, nucsoara, sare si piper. Fierbe cartofii la foc mic cam 15 minute, pana sunt jumatate fierti.

Unge bine cu unt o tava si presara usturoiul ras pe fundul ei . Folosind o paleta cu gauri transfera cartofii din oala in tava. Gusta laptele si mai adauga sare/piper daca e nevoie. Toarna laptele peste cartofi, doar atat cat sa-i cuprinda. Intinde smantana deasupra.

Coace cartofii in cuptor cam 1 ora, pana cand tot lichidul e absorbit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pasta de ton