Aperitiv cu ciuperci

de susu in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2011 | 4063 vizualizari

 

Nemaipomenita aceasta reteta, este luata din revista click pofta buna din care am facut multe retete ce s-au dovedit a fi reusite. Aluatul este bun, fraged si pesmetul ii da o nota aparte.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 200 gr faina
  • 25 gr unt
  • 150 ml apa foarte rece, de la frigider
  • Sare  
  • Umplutura: 
  • 700 gr ciuperci
  • 250 gr carne tocata de porc
  • 2 cepe mari
  • Ulei de masline
  • Busuioc
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval tare
  • Patrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • Boia
  • curry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu ciuperci:

Faina se cerne pe o planseta, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi dupa care se amesteca cu degetele pana se face un aluat nisipos. Se face o gaura in mijloc, se adauga apa si se formeaza aluatul. Se pune in folie alimentara si se da la frigider 30 minute.


Ceapa tocata se caleste, adaugam ½ din cantitatea de ciuperci tocate, sare, boia, condimente, curry, piper si calim bine dupa care punem restul de ciuperci, carnea, adaugam pasta de rosii si lasam sa scada bine. Adaugam patrunjel tocat si busuioc si lasam sa se raceasca.


Aluatul se imparte in doua. Tapetam o tava mai mica cu unt si pesmet, intindem prima foaie si o asezam in tava, punem compozitia si deasupra cealalta foaie de aluat. Se unge cu oul batut amestecat cu cascavalul ras si se da la cuptor sa se rumeneasca.

 

TIPS-URI

1

folositi carne de porc nu vita caci iese mult mai buna

2

serviti-o calda in ziua prepararii

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

kamy 1

19.04.2011, 22:55

apetisanta

mamaieelena 1

20.04.2011, 22:18

un deliciu

mony 1

26.04.2011, 18:36

arata excelent....ms ptr reteta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciuperci