Aperitiv cu somon afumat

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2012 | 4909 vizualizari

 

Un aperitiv deosebit de gustos si numai bun pentru o masa de duminica in familie sau alaturi de prieteni dragi...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 220 gr mascarpone 
  • 60 gr unt 
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 gr branza de vaci( la cutie)
  •  1 ou
  •  300 gr faina 
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  •  1 lingurita de sare 
  • 1/4 de lingurita de chimen macinat 

Umplutura:

  • 500 gr ricotta
  • 300 gr somon afumat
  • 150 gr smantana
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa de sare
  • patrunjel si marar
  • 1 ardei capia mare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • masline
  • 50 gr parmezan ras
  • 100 gr branza feta
  • 5 linguri de faina

Deasupra:

  • galbenusuri(4-5 eu am pus mai multe)
  • 5-6 linguri smantana
  • 50 gr parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu somon afumat:

Din ingredientele pentru blat se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana( daca mai este necesar mai adaugati 1-2 linguri de faina).


Infoliem aluatul si-l dam la rece pana pregatim umplutura aperitivului.


Amestecam ouale cu un praf de sare apoi adaugam ricotta, smantana, verdeata si feta rasa, sarea si faina.


Scoatem aluatul de la rece si-l intindem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Il vom intinde cu mana si vom urca aluatul putin si pe peretele tavii de Jena.


Tunrma compozitia.


Asezam parmezanul ras apoi deasupra ardeiul, maslinele ceapa verde si somonul foarte foarte atent curatat( asa cu simt de raspundere sa nu scape vreun os).


Batem galbenusurile cu smantana si parmezan si turnam deasupra.


Coacem in jur de 50 de minute o ora la 180 grade sau pana se rumeneste.


Servim cu placere ...e foarte, foarte gustos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Mihaela11_jo 1

13.02.2012, 16:40

Tentatie absoluta

RuxyRux 1

13.02.2012, 21:32

Multumeeeesc!

mirela0911 1

15.02.2012, 12:28

Ioooi ce bun e, asta mi-a scapat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat