Aperitiv mamaliga prajita

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2018 | 5400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru apa
  • 300 gr malai
  • 2-3 linguri unt
  • 300 gr carne tocata
  • 70 gr porumb dulce
  • 60 gr ciuperci
  • 100 gr kaizer
  • 1 cub ceapa
  • ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga prajita:

Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit. Punem cubul de ceapa si kaizerul taiat fasii. Lasam cateva minute. 

Adaugam apoi carnea tocata si o calim pana ce isi schimba culoarea. Adaugam apoi ciupercile (eu am folosit cele din conserva cu ulei) si porumbul dulce. Potrivim de sare si lasam la foc potivit pentru 5 minute dupa care inchidem focul.

Intre timp punem la fiert un litru de apa, sare si putin malai. Cand a inceput apa sa fiarba, turnam restul de malai putin cate putin amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dam focul la mic si lasam sa fiarba mamaliga.

Spre sfarsit adaugam in mamaliga compozitia din tigaie cu carne tocata si 2-3 linguri cu unt si amestecam bine. 

Turnam mamaliga intr-o tava dreptunghiulara si lasam sa se raceasca. 

Taiem apoi mamaliga felii si prajim pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei bine incins. 

Scoatem feliile pe o farfurie si le servim calde.

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga prajita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiroste cu branza