Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor

de vasimur in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2018 | 2723 vizualizari

 

 
Este o mâncare delicioasă, rapidă și ușor de făcut, care se poate servi la cină, sau chiar la micul dejun.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții.
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi mici
  • 100 g telemea de vaci
  • 2 ouă
  • 10 g unt, pentru uns tava
  • 2 felii brânză topită
  • 2-3 linguri de smântână
  • mixt condimente Hot&Spicy
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor:

Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se taie felii groase de 1-1,5 cm și se pun într-un vas pe care l-am uns în prealabil cu unt. Se condimentează, se pune smântâna și apoi telemeaua răzuită. Peste acest „pat” se pun cele două felii de brânză topită, susținute în cele patru colțuri de felii înguste de cartofi, ca să rețină ouăle, în așa fel încât să arate ca niște cuiburi. Se sparg cele 2 ouă în cuiburi, se condimentează după gust și se răzuie restul de brânză telemea. Se dă tava la cuptor și se lasă cca 30 minute, până se încheagă ouăle. Se scoate tava din cuptor și preparatul se servește cald.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Gătiți ochiurile la foc mic.

2

Smântâna nu va lăsa cartofii să se usuce/întărească și le va da un gust mai bun.

3

Nu lăsați ochiurile prea mult la cuptor, deoarece se usucă.

4

Am folosit telemea pentru gustul său aparte și pentru că este sărată, dar preparatul poate fi chiar și mai bun cu cașcaval răzuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

14.01.2018, 21:38

Delicioase!

mihaelar63 1

15.01.2018, 04:46

Ce-mi plac!!!!

mihaelar63 1

15.01.2018, 04:48

Exact patru cartofi fierti am in frigider )) Merg sa-i prepar pe cand se trezeste Consortul !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta Cu Masline si Cascaval